Târgul de Iarnă de la Vatra Dornei

> Inaugurarea este anunţată pentru data de sâmbătă, 10 decembrie

 Sâmbătă, 10 decembrie, se inaugurează primul Târg de Iarnă de la Vatra Dornei. Locaţia aleasă de organizatori este Platoul Izvorului Sentinela, din spatele Cazinoului. În această zonă va fi creat un spaţiu de agrement pentru dorneni şi turişti deopotrivă, ce va cuprinde un minipatinoar, o scenă pentru spectacole şi vor fi montate şi 20 de căsuţe de lemn. Acestea vor fi repartizate pe următoarele sectoare: Food, Handmade, Meşteri populari, Cadouri şi decoraţiuni, Produse tradiţionale (turtă dulce, dulceţuri, siropuri etc.). Târgul face parte din cadrul proiectului cultural „Dorna WinterFest”, ce se va derula până la finalul lunii februarie 2017 şi care va cuprinde, pe lângă acest târg, şi World Snow Day (15 ianuarie 2017), Campionatul Mondial de Sanie pe Pistă Naturală (3-5 februarie), Serbările Zăpezii (3-5 februarie, 10-12 februarie) şi foarte multe alte activităţi care vor avea loc pe pârtii. Programul manifestărilor va fi disponibil, începând cu 8 decembrie, şi pe Dornawinterfest.ro

În fiecare an, în luna decembrie, Primăria Municipiului Vatra Dornei organizează o serie de manifestări tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, o parte din acestea angrenând şi un număr foarte mare de turişti şi invitaţi din mai multe judeţe ale ţării.

Anul acesta dorim să desfăşurăm la Vatra Dornei o primă ediţie a unui Târg de Iarnă, eveniment care va face parte din proiectul cultural „Dorna WinterFest”.

Evenimentul „Târgul de Iarnă la Vatra Dornei” va avea loc pe parcursul lunii decembrie şi va debuta oficial pe 10 decembrie, in Parcul Municipal, în zona Izvorului Sentinela, cu un spectacol de folclor şi colinde.

În această zonă va fi creat un spaţiu de agrement pentru dorneni şi turişti deopotrivă, vor fi montate 20 de căsuţe de lemn, repartizate pe sectoarele mai sus menţionate. Totodată, unii dintre meşterii prezenţi la eveniment vor confecţiona la faţa locului obiecte şi podoabe, aceste ateliere permiţând publicului să redescopere frumuseţea artei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti.

Cea mai frumoasă căsuţă din târg va fi premiată. Astfel, în perioada 10-25 decembrie, dornenii vor putea alege prin vot, la faţa locului, cea mai frumoasă căsuţă, ţinând cont de cel mai frumos decor, produsele preferate, dar şi cea mai călduroasă servire.

> Căsuţa lui Moş Crăciun. Spiriduşii (tinerii VDT) vor pregăti sosirea lui Moş Crăciun în târg şi îşi vor decora noua Căsuţă, aşteptându-i pe cei mici cu bradul împodobit şi daruri multe. Anul acesta copiii îşi vor putea lăsa scrisorile cu dorinţe şi gândurile bune în cutia poştală din Casa Moşului.

La acestea se vor adăuga, pentru a crea o frumoasă imagine de poveste de iarnă: Bradul lui Moş Crăciun, Brazii Copilăriei (o parte dintre ei vor fi împodobiţi de primărie, iar ceilalţi, printr-un concurs, vor fi decoraţi de elevii şcolilor gimnaziale din oraş şi din Ţara Dornelor, cel mai frumos brad urmând a fi premiat).

> Scena şi agrementul muzical. Pe tot parcursul lunii decembrie, în cadrul târgului vor avea loc numeroase spectacole muzicale, coregrafice şi de divertisment, spectacole care vor fi susţinute de tineri artişti dorneni, membri ai ansamblurilor locale, dar şi reprezentanţi ai şcolilor locale.

> Orăşelul Copiilor. Organizând Târgul de Iarnă, Orăşelul Copiilor va fi şi el amenajat tot în această locaţie, pentru acesta urmând a-şi da concursul tinerii VDT. Ei vor amenaja Pădurea Fermecată din vecinătatea Izvorului Sentinela, delimitată în două zone, pe categorii de vârstă.

> Minipatinoar. Cel mai atractiv punct în cadrul Târgului de iarnă va fi minipatinoarul, care va fi instalat în faţa Izvorului Sentinela şi pe care vor avea acces copii cu vârsta de până la 10 ani. În cadrul serilor muzicale, pe patinoar vor avea loc carnavaluri şi baluri mascate.

O parte importantă din aceste evenimente va fi pregătită de tinerii VDT, cei care ne vor fi, de altfel, şi parteneri oficiali în desfăşurarea Târgului.

Evenimentele din cadrul Târgului de Iarnă vor fi completate, pentru o mai bună ofertă culturală a staţiunii în perioada sărbătorilor de iarnă, cu celelalte evenimente culturale tradiţionale ale municipiului, anunţă primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, şi directorul Direcţiei Turism Cultura Salvamont, Petru Ariciuc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI