Proiectul tehnic al drumului expres Siret – Paşcani va începe în 2017

Construcţia drumului expres Siret – Paşcani cu legătură în autostrada spre Bucureşti va începe anul viitor, cu realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic al tronsonului din judeţul Suceava, a anunţat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. El a spus că a primit un răspuns în acest sens de la ministrul transporturilor, Sorin Buşe, după ce a făcut solicitări în acest sens.

În adresa primită de la Ministerul Transporturilor se arată că „urmare a solicitărilor formulate de dumneavoastră privind traficul auto pe drumul european 85, a deschiderii unor noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina şi în conformitate cu prevederile art. XV din OUG 7/2016 privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport precum şi pentru modificarea unor acte normative, implementarea proiectului de infrastructură Paşcani–Suceava–Siret va începe cu anul 2017, cu elaborarea documentaţiei tehnico-economice, respectiv studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie”.

Proiectul drumului expres, ce va avea două benzi de circulaţie pe sens, ar urma să fie realizat pe traseul Siret–Dărmăneşti–Suceava–Vereşti–Dolhasca–Paşcani, având 101,5 km.

Valoarea estimată a proiectului este de 486,99 de milioane de euro, iar investiţia va fi implementată în două etape: Paşcani–Suceava, de 60,5 km, cu o valoare estimată de 289,99 milioane de euro, iar Suceava–Siret, de 41 de km, cu o valoare estimată de 196,2 milioane de euro.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat decizia ministrului transporturilor şi a premierului Dacian Cioloş în legătură cu începerea procedurilor pentru acest proiect. „Am făcut eforturi în ultimele luni pentru această legătură rapidă Suceava–Bucureşti. Am solicitat în mod expres să grăbească prima etapă cu venirea drumului până la Suceava şi s­a aprobat. În trei ani se va construi drumul expres, care este o investiţie foarte importantă pentru locuitorii din nordul Moldovei. Traficul zilnic pe drumul european 85 Bucureşti–Bacău–Suceava–Vama Siret, pe tronsonul Drăguşeni–Suceava–Vama Siret este un adevărat coşmar. Suceava este un judeţ turistic cu mare aglomerare de mijloace de transport pe tot parcursul anului, iar întârzierea realizării unui drum rapid care să preia traficul de pe E85 aduce mari prejudicii economice întregii zone, atât participanţilor la trafic, cât şi localităţilor traversate de singurul drum european care asigură legătura cu municipiul Bucureşti. Situaţia este critică şi datorită faptului că drumul E85, în traversarea judeţului Suceava, are partea carosabilă cu lăţimea de 8 metri, cu numai o singură bandă de circulaţie pe sens, în timp ce din Bucureşti până la Roman circulaţia se desfăşoară pe acelaşi drum european reabilitat cu două benzi de circulaţie pe sens” a declarat Gheorghe Flutur.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA), a transmis în 12 octombrie către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), spre analiză şi verificare, documentaţia de atribuire în vederea demarării procedurilor de achiziţie publică pentru drumul de mare viteză Ploieşti–Paşcani care este împărţit în cinci tronsoane.

De menţionat este că ministrul transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat în luna septembrie, la Suceava, că va începe procedura pentru începerea proiectului şoselei expres Ploieşti–Paşcani, dar a menţionat că în privinţa solicitării judeţului Suceava, ca drumul Siret–Paşcani să fie prioritar, în condiţiile în care această parte a traseului acestui coridor este extrem de aglomerată, abia după 2022 se poate vorbi despre începerea acestui tronson, conform prevederilor din Master Planul General de Transporturi al României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: