PMP Suceava:

Solicităm liderilor PNL ai judeţului să renunţe la mita electorală înainte de alegeri, iar sucevenilor le cerem să nu se lase cumpăraţi

PMP Suceava a avertizat, duminică, printr-un comunicat de presă, că acţiunea prin care primarul Ion Lungu va oferi 5000 de pachete copiilor cuminţi de Sfântul Nicolae poate fi asimilată mitei electorale, arătând că sucevenii trebuie să se ferească să primească astfel de cadouri, întrucât riscă să fie sancţionaţi penal.

Vă prezentăm integral comunicatul de presă semnat de preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici:

„Legea alegerilor parlamentare, adoptată anul trecut de parlamentarii PSD şi PNL după ce şi-au dat mâna pe sub masă, este făcută pentru ei şi evident, împotriva partidelor nou înfiinţate. Vor să rămână veşnic la putere, să alterneze PSD cu PNL, unii să fie la guvernare, ceilalţi doar să mimeze opoziţia.

Cine a mai văzut să nu poţi face campanie electorală în timpul campaniei electorale, dar să poţi face campanie electorală în afara perioadei legale prevăzute de lege?! Scopul a fost unul singur: să inducă populaţia mai puţin informată în eroare, astfel încât la vot să se prezinte numai nucleele dure ale celor două mari partide, care domină din 2012 încoace Parlamentul cu peste 70%: PSD şi PNL.

Ca şi când această lege proastă nu le-ar fi fost de ajuns, conducătorii judeţului şi municipiului Suceava, au găsit încă o soluţie de a amăgi electoratul, oferind cadouri în numele Primăriei sau Consiliului Judeţean.

Primarii PSD şi PNL ai comunelor au dat ajutoarele sociale venite de la Uniunea Europeană exact în buza campaniei. Oamenii necăjiţi sunt bucuroşi că primesc pungile cu alimente şi merg să voteze cu partidul primarului, neştiind că nu PSD sau PNL le oferă aceste ajutoare, ci Uniunea Europeană.

Din aceleaşi motive, şi primarul Ion Lungu va oferi cadourile de sfârşit de an cu trei săptămâni mai devreme: cumpărarea bunăvoinţei sucevenilor înainte de alegeri.

Asemenea practici sunt şi incorecte moral şi ilegale, iar Partidul Mişcarea Populară cere sucevenilor să nu se lase cumpăraţi încă o dată, să nu-şi vândă votul şi chiar libertatea.

Potrivit Codului Penal, articolul 386: «Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi». La fel pot fi sancţionaţi şi cei care primesc astfel de bunuri.

De aceea, PMP face apel la suceveni nu doar să nu primească bani, pungi cu alimente, haine, jucării sau alte bunuri de la politicieni, dar şi să anunţe astfel de cazuri la numărul unic de urgenţă 112, atât în ziua votului, cât şi în săptămâna care a mai rămas până la alegeri”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: