Aproape pe bune!

Înainte de a începe concursul pentru directorii de şcoli, discutam cu câţiva colegi de breaslă şi ne întrebam dacă va fi chiar o competiţie pe bune, mai ales că ministrul educaţiei îşi exprimase dorinţa expresă de a scoate din uzanţă obiceiul străvechi al numirilor politice.

După ce s-a încheiat proba şi am parcurs şi eu testul grilă cu cele 60 de întrebări, mi-am dat seama că oricine ar fi putut răspunde la majoritatea lor fără să fie cadru didactic. S-a comentat mult pe seama întrebărilor de la proba scrisă, s-a râs mult la întrebarea “ce are măgarul?”, considerată în mediul online “de-a dreptul halucinantă”. Nu putem comenta că proba scrisă n-a fost pe bune, dar la următoarele două probe, evaluarea CV-ului şi interviul avem dreptul la dubii. Fiecare membru din comisie a notat candidatul conform criteriilor proprii de evaluare, mai mult sau mai puţin subiective. Să nu uităm că din comisia de concurs au făcut parte şi consilieri locali, unii neavând nicio “îndemânare” în domeniul didactic, dar sigur aveau vreo recomandare din partea primarului cu privire la un anume candidat. De aceea şi sindicaliştii din educaţie au acuzat de “rea-voinţă” comisiile de examen de la cele două probe la care facem referire.

Oricum, e bine că s-a organizat, în sfârşit, un concurs pentru directorii de şcoli, ca să avem măcar iluzia corectitudinii şi să comentăm, la final, că s-a desfăşurat aproape pe bune, nu chiar pe bune!

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Ce se va intampla de acum?Directori admisi,directori picati-se cauta inlocuitori ,pe placul cui trebuie sa fie cei numiti?Se vede ca au puteri miraculoase cei admisi .Se aude ca doar pe placul lor trebuie sa fie adjunctii,I.S.J. nu mai are nicio putere in fata lor -de au concurs !Daca pana acum se dregea totul acum pare lasat la mana acelor directorasi ..admisi totul.Chiar asa sa fie! Cei admisi dar fara loc ce vor face?Vor fi repartizati la scolile unde s-a picat??Mare nelamurire,dar nimic nu se discuta.Totul e ceata si MAFIE!PROBABIL AU PICAT DOAR CEI CARE TREBUIAU SA PICE,UNDE NU LI S-A SUFLAT NICIO VORBA DESPRE MAGAR! O batalie pe functii de director -de la gradinite si scoli in fundul satului pana la cele din targ….probabil e foarte convenabil postu..are mari avantaje…..

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: