Astăzi, la Iulius Mall

„Deschide ochii…! Deschide inima…!”

>„Singura dizabilitate a omului este incapacitatea de a simţi iubire pentru semenii săi” este mesajul de anul acesta al persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Suceava

 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului organizează, astăzi, 3 decembrie, de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi, a XI-a ediţie a evenimentului „Deschide ochii…! Deschide inima…!”

Manifestarea se desfăşoară, ca în fiecare an, la Iulius Mall Suceava şi participă la ea copii şi adulţi cu dizabilităţi din centrele de plasament şi din centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din judeţul Suceava. Solidarizează pentru a sărbători împreună ziua dedicată lor din calendarul internaţională şi persoane cu dizabilităţi din cadrul ONG-urilor şi din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret.

Astfel, vor oferi cu drag momente la care au muncit împreună cu îndrumătorii, grupuri din cadrul CRRN Mitocu Dragomirnei, CRRN, „O nouă Şansă” Todireşti, CRRN Costâna, CRRN „O nouă Viaţă” Siret, Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, CRRN Pojorâta, Spitalul de Psihiatrie Siret, Centrul de Plasament „Mihail şi Gavriil” Solca, CRRN Sasca Mică, CRRN Zvoriştea, Servicii multifuncţionale Fălticeni, Clubul de zi „Împreună” Suceava, Centrul de zi „Aripi spre viitor” Mitocu Dragomirnei, casele de tip familial Mihoveni, Şcheia, Adâncata.

La etaj, în locul pe care complexul comercial îl pune anual la dispoziţia DGASPC, va fi organizată o expoziţie cu obiecte realizate de beneficiarii serviciilor sociale, printre care vizitatorii pot găsi frumoase daruri de Crăciun.

În fiecare an, manifestarea are un mesaj, cel de astăzi fiind „Singura dizabilitate a omului este incapacitatea de a simţi iubire pentru semenii săi”, care transmite comunităţii îndemnul de a vedea dincolo de aparenţe şi a aprecia efortul persoanei cu dizabilităţi de a-şi depăşi condiţia, de a deveni conştientă că ceea ce face ca omenirea să evolueze este iubirea pentru cei din jur.

„Ziua de 3 decembrie, Ziua internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, are ca obiectiv promovarea înţelegerii de către opinia publică a problemelor cu care se confruntă persoanele cu handicap şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ce priveşte implicarea lor în diverse forme de activitate”, a transmis DGASPC Suceava, printre-un comunicat de presă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: