Pe fondul atenţionărilor meteorologice

Prefectul Harasim reclamă la CNAIR insuficienţa stocurilor de antiderapant

> În judeţul Suceava se vor înregistra precipitaţii de 15-20 de litri pe metrul pătrat, ploile urmând a se transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va bate puternic, cu 60-70 km pe oră > Stocurile existente permit intervenţii pe durata a maxim 5 zile, în condiţii de ninsori abundente, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă considerând că această cantitate este insuficientă

 Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a înaintat, ieri, către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere o solicitare privind asigurarea de urgenţă a stocurilor de sare, nisip şi clorură de calciu în bazele de aprovizionare a secţiilor de drumuri naţionale Suceava. Harasim a luat decizia amintită „având în vedere faptul că CNAIR nu a finalizat procedurile de achiziţie a materialului antiderapant necesar pentru sezonul de iarnă 2016-2017”.

Demersul a fost făcut după şedinţa de lucru a Grupului de suport tehnic al CJSU, în cadrul întâlnirii purtându-se discuţii legate de Planul de acţiuni pe timp de iarnă, în condiţiile în care, potrivit atenţionărilor meteorologice periculoase, în judeţul Suceava se vor înregistra precipitaţii de 15-20 de litri pe metrul pătrat, ploile urmând a se transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va bate puternic, cu 60-70 km pe oră.

Totodată, au fost analizate raportul preliminar al Comisiei constituite prin ordin al prefectului pentru verificarea stocurilor de material antiderapant existent în bazele de aprovizionare ale Direcţiei Judeţene de Drumuri şi secţiilor de Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, stadiul instalării parazăpezilor, cât şi starea utilajelor de intervenţie existente la administratorii de drumuri. „La momentul actual, stocurile existente în bazele de aprovizionare permit intervenţii pe cei 572 km de drum naţional de pe raza judeţului Suceava pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 5 zile, în condiţii de ninsori abundente. Punctul de vedere al CJSU este că această cantitate este insuficientă, având în vedere fenomenele meteorologice specifice zonei de deal şi munte a judeţului pe timp de iarnă”, a declarat prefectul Constantin Harasim.

Şedinţa Grupului de suport tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc în prezenţa prefectului Constantin Harasim, subprefectului Ionuţ Creţuleac şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Pe lângă membrii grupului, participanţi au fost şi operatorii economici care au încheiate contracte de deszăpezire şi întreţinere pe timp de iarnă cu administratorii de drumuri naţionale şi judeţene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: