Gheorghe Flutur, „foc şi pară” că deszăpezirea nu e pregătită pentru drumurile naţionale din judeţ deşi se anunţă ninsori

 > El i-a atras atenţia şi prefectului că în situaţii de urgenţă se acţionează din teren şi nu din birou

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a convocat o şedinţă de urgenţă a Comandamentului tehnic de iarnă pentru a se asigura că se va interveni corespunzător în special pe drumurile naţionale din judeţ în condiţiile în care se anunţă ninsori în următoarele zile.

După şedinţă Gheorghe Flutur şi-a exprimat totala nemulţumire faţă de modul în care sunt pregătite firmele de deszăpezire pe drumurile naţionale.

„Acum două săptămâni am reuşit să ne facem de râs cu deszăpezirile în Suceava. Nu a nins foarte tare, dar au curs scuzele”, a declarat Flutur.

El a mai spus că cei de la drumurile naţionale nu au stocurile pregătite.

„Dacă ne uităm în hârtii ne impresionează, dar în teren lasă de dorit şi am cerut Companiei Naţionale de Drumuri să aprovizioneze judeţul Suceava cu antiderapante fiind un judeţ expus la înzăpeziri”, a declarat Flutur după şedinţă.

El a adăugat că şi materialul antiderapant existent în stoc este de proastă calitate.

„Calitatea materialului antiderapant lasă de dorit în sensul că, aşa cum mi-au semnalat mai mulţi şoferi, se foloseşte nisip mare şi pietriş. În loc de nisip apar bucăţi de humă, de argilă şi în loc să-ţi ţină frâna păţeşti altceva”, a spus Flutur. El a mai declarat că lipsa de sare este generată de faptul că s-a contractat târziu.

„În situaţii de criză am văzut că nu este clar câte utilaje intervin şi câte trebuie să scoată şi am solicitat să mobilizeze toate utilajele ca să putem preveni mai mult. Să nu folosim tone de sare după aceea ca să se topească neputinţa lor”, a mai spus Flutur.

El consideră că nu s-au făcut pregătirile necesare pentru intervenţii în situaţii de ninsoare.

„Avem o problemă pe totala nepregătire pe zona de munte a celor de la drumuri naţionale. Voi discuta cu directorul regional şi cu cel de la Bucureşti să-şi ia toate măsurile”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că şi prefectul judeţului va trebui să fie mai mult în teren decât la birou în astfel de situaţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: