Băieţel din Prelipca, transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu arsuri de gr. III şi IV pe 80% din corp

> El a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

 Un copil de 10 ani, din Prelipca, luptă pentru viaţa lui la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu arsuri grave pe aproape întreaga suprafaţă a corpului. Pronosticul medicilor este însă rezervat. Dacă el va supravieţui arsurilor puternice, dat fiind suprafaţa mare afectată, adevăratul inamic pot deveni infecţiile.

Sâmbătă seară, aproape de ora 17, fiind singur acasă, băiatul a aprins focul în sobă, dar peste lemne a aruncat, periculos, benzină. Focul a răbufnit într-o secundă, iar copilul aflat chiar în gura sobei s-a transformat într-o torţă vie.

La ora 17.01, pompierii au primit un apel urgent să intervină pentru stingerea incendiului din locuinţa din Prelipca, două autospeciale ale Detaşamentului Suceava plecând într-acolo. Între timp, părinţii micuţului, vecinii, apoi lucrători ai Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Salcea au localizat focul şi l-au scos pe copil din zona periculoasă.

ambulantaDar tragedia se produsese deja. Medicii şi asistenţii de pe cele două ambulanţe SAJ sosite la faţa locului au dat primul ajutor băiatului aflat deja în şoc, arsuri de gr. III şi IV, fiind prezente pe aproximativ 80% din corp. Au reuşit însă să-l stabilizeze şi să-l transporte la spital.

Pompierii au stins incendiul din cameră, care nu s-a extins decât pe vreo 15 mp în camera în care izbucnise. Au ars mobilă, obiecte textile, tavanul camerei, tâmplărie PVC şi alte bunuri.

Problema cea mai importantă era însă starea foarte gravă a minorului de 10 ani, pentru care s-a impus transportul său urgent, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Sorţii nu păreau însă de partea copilului a cărui viaţă atârna deja de un fir de aţă. Elicopterul cu care trebuia să ajungă în Capitală nu a putut fi utilizat din cauza ceţii foarte dese, singura alternativă fiind transportarea lui cu maşina.

Astfel, în jurul orei 22, o ambulanţa SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a Detaşamentului de Pompieri Suceava, cu toate dotările necesare transportului pacienţilor în stare gravă, a plecat cu toată viteza spre Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: