Pur şi simplu s-a prăbuşit peretele clădirii !

 > Imobilul adăposteşte trei familii cazate în locuinţe sociale > Din fericire nu s-au înregistrat victime

Sâmbătă a fost o zi de coşmar pentru membrii a trei familii ce îşi duc traiul într-un imobil de pe strada 22 Decembrie din municipiul Suceava. În jurul orei 14, un zgomot puternic a băgat spaima în oameni când unul dintre pereţii clădirii în care locuiesc s-a prăbuşit pur şi simplu. Imediat, incidentul a fost sesizat la numărul de urgenţă 112, iar pompierii militari deplasaţi la faţa locului au observat cum zidul situat într-o laterală a imobilului dispăruse.

perete-zid-prabusitPotrivit autorităţilor, construcţia este una veche de peste 100 de ani, cu o amprentă la sol de aproximativ 320 mp, aparţinând Primăriei Suceava. În laterala opusă zidului prăbuşit sunt amenajate locuinţe sociale, formate din trei camere, pe o suprafaţă de 120 mp. Zona în care a avut loc incidentul se află în partea dezafectată a clădirii şi, tocmai de aceea, din fericire, nu s-au înregistrat victime. În locuinţele sociale sunt găzduite trei familii, numărând în total 13 persoane, din care şapte adulţi şi şase minori.

Deoarece clădirea nu era sigură, s-a luat decizia evacuării celor 13 persoane, care au fost transportate cu mijloace adecvate la adăpostul de noapte „Sfânta Vineri”, al asociaţiei „Lumină Lină”, din municipiul Suceava, ne-a comunicat Biroul de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”. La faţa locului s-au deplasat specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai ISU şi ai Primăriei Suceava, pentru evaluarea nivelului de siguranţă a construcţiei.

Multe dintre locuinţele sociale sunt un adevărat pericol

 Starea precară în care se află imobilele ce adăpostesc locuinţe sociale pe raza municipiului Suceava nu este străină autorităţilor şi doar o minune a făcut ca o tragedie să nu se înregistreze până acum. De altfel, chiar viceprimarul Marian Andronache atrăgea atenţia, în vara acestui an, cu privire la nevoia ridicării de noi imobile. El propunea atunci alocarea de bani în bugetul pentru anul viitor în scopul construirii de locuinţe sociale la preţuri modice, fiind vorba de case cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 60 mp care ar putea fi ridicate cu maxim 10.000 de euro. Viceprimarul mai spunea că din cele 110 case aflate în administrarea municipalităţii 35 necesită reparaţii capitale urgente, iar în unele nu se mai poate locui. „Trei le-am văzut personal şi vreau să vă spun că acei oameni stau efectiv cu drobul de sare deasupra capului” afirma Marian Andronache.

O problemă o constituie însă şi faptul că, deşi se ştiu în pericol, locatarii imobilelor sociale nu vor să se mute, de frică să nu piardă spaţiul locativ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: