La rectificativ

Primăria Suceava taie din cheltuielile salariale

> Firma de transport de călători primeşte subvenţii de aproape 750.000 lei > De la Guvern, pentru repararea străzilor afectate de inundaţii, Suceava beneficiază de 23.000 lei

O importantă sumă de bani va intra în Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor locale sucevene, după ce aceasta va fi tăiată de la cheltuielile salariale. Este vorba despre o rectificare în minus a „cheltuielilor de personal” din cadrul bugetului local, un proiect de hotărâre în acest sens fiind pe masa de dezbateri a deliberativului sucevean, care se va întruni în şedinţă ordinară la mijlocul săptămânii. Cea mai mare pierdere o suferă „serviciile publice generale” de la care se suprimă 350.000 de lei. Acţiunile de la capitolul „sănătate” vor fi văduvite de 125.000 de lei, în timp ce creşa este lăsată fără 50.500 de lei. Pe de altă parte, transportul în comun, respectiv societatea comercială TPL, se va bucura de o rectificare pozitivă a bugetului local, spre aceasta urmând a se îndrepta suma de 748.500 de lei. Suplimentarea este cerută de Compartimentul „Autoritate locală şi autorizare transport”, banii luaţi din Fondul de rezervă fiind alocaţi firmei de transport persoane, cu titlu de subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la costul unei călătorii cu autobuzele şi microbuzele operatorului la care Primăria este unic acţionar. De rectificare în plus au parte şi „reparaţiile de străzi”. În cauză este o sumă de 23.000 de lei, repartizată municipiului prin hotărâre a Guvernului, din Fondul de intervenţie la dispoziţia executivului central, pentru remedierea stricăciunilor la infrastructura rutieră afectată de inundaţiile din vară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: