În primele 10 luni ale lui 2016

Cetatea de Scaun a Sucevei şi expoziţiile ei bat recordul la număr de vizitatori

> Totodată, se remarcă atractivitatea de care se bucură Muzeul Satului Bucovinean, care a atras în acest an aproape 45.000 de vizitatori > În doar 3 luni de la redeschidere, Muzeul de Istorie a avut circa 14.500 de oaspeţi

 Numărul de vizitatori la Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean şi Muzeul de Istorie este în continuă creştere, dar Cetatea bate recordul, de la începutul anului şi până la 9 noiembrie având 130630 de vizitatori, faţă de 77160 vizitatori în 2013.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu ne-a declarat vineri că expoziţia permanentă din Cetate a fost definitivată în a doua jumătate a lunii septembrie şi necesită 5 ore şi jumătate pentru a fi vizitată integral, astfel că oamenii revin în Cetate, iar în plus cei cărora le-a plăcut îi fac reclamă, astfel explicându-se numărul consistent de vizitatori.

În anul 2004, Muzeul Satului Bucovinean a avut 3140 vizitatori, numărul acestora crescând spectaculos în 2005, la 17280, iar anul acesta, până la data de 9 noiembrie, au fost 44714 vizitatori. Aceasta înseamnă că lumea a descoperit Muzeul Satului, posibilitatea de a-i vizita obiectivele care au sporit numeric şi de a-şi petrece acolo timpul liber, mai ales că mulţi oameni au rupt legătura cu mediul rural şi vin să-l redescopere la Muzeul Satului Bucovinean, unde se desfăşoară şi diverse evenimente, a spus directorul Ursu. Complet reabilitat şi modernizat, Muzeul de Istorie prezintă o atracţie deosebită astăzi, atât prin expoziţiile permanente cât şi prin cele temporare. Înainte de începerea lucrărilor, în 2013, la Muzeul de Istorie au fost 48000 de vizitatori, iar anul acesta, din august când a fost redeschis şi până la data de 9 noiembrie, a avut 14479 vizitatori.

Reamintim că un eveniment de excepţie în această perioadă este deschiderea la Muzeul de Istorie a expoziţiei „Aurul şi argintul antic al României”, în două săli de la parterul muzeului, expoziţie care va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii ianuarie. Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Istorie în colaborare cu 31 de muzee din ţară, printre care şi Muzeul Bucovinei. Preţul unui bilet de intrare este accesibil tuturor – 5 lei adulţii şi 1 leu pentru copii –, fiind stabilit astfel încât toată lumea să poată vedea exponate uluitoare din trecutul României. Expoziţia poate fi vizitată individual şi în grup; ea nu necesită ghidaj, întrucât cuprinde foarte multe panouri cu informaţii detaliate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: