Un nou proiect de fluidizare a traficului rutier, blocat doi ani din cauza unui proiect european

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat, joi, că un proiect european care s-a derulat în municipiul Suceava blochează derularea în următorii doi ani a fluidizării traficului rutier în zona intersecţiei Calea Obcinelor cu bulevardul 1 Decembrie.

intersectie-giratoriu-obcine-proiectHarşovschi a explicat, pe pagina sa de socializare, că deşi până acum a prezentat informaţii despre proiecte care se pot efectua, acum face referire la unul care nu se poate face prea curând. El spune că prezintă sucevenilor o schiţă care presupune fluidizarea traficului în zona 1 Decembrie – Calea Obcinelor, dar că acest proiect nu se poate începe până în 2019.

Harşovschi a menţionat că până în data de 17 decembrie 2018 nu se poate modifica intersecţia din cauză că au fost folosite fonduri europene pentru reabilitarea bulevardului 1 Decembrie, iar în cazul unor proiecte europene nu se pot face noi intervenţii timp de 5 ani de la darea în folosinţă.

El consideră că soluţia pe care o prezintă este binevenită pentru decongestionarea traficului, dar şi pentru a oferi o cale de acces mai facilă celor care locuiesc în cartierul ANL, mai ales că sunt încă două blocuri cu 80 de apartamente în lucru.

Acesta este cel de-al doilea proiect care nu se poate realiza în Suceava din cauză că înainte a fost promovat un proiect cu fonduri europene care nu a prevăzut soluţia actuală.

Miercuri, primarul Ion Lungu recunoştea că în condiţiile în care iluminatul pe axa principală a municipiului a fost modernizat cu fonduri europene, pe acest traseu nu se vor putea monta becuri tip LED care se vor introduce în restul oraşului printr-un proiect cu finanţare europeană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: