Cadrele didactice de la GPN Cajvana au participat la campania „Grădiniţă pentru toţi copiii”

Cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Normal (GPN) Cajvana, conduse de prof. Domnica Gurău, director, au participat la campania „Grădiniţă pentru toţi copiii”.

Potrivit profesorului pentru învăţământ primar Lidia Loredana Seserman, campania a fost demarată de Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) şi Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară (ACDC) şi are ca scop sprijinirea accesului la educaţie al copiilor preşcolari din judeţul Suceava.

„În această campanie s-­au implicat toate cadrele didactice de la GPN Cajvana. S­-au procurat 25 de ghiozdănele echipate cu rechizite şi cu toate materialele necesare desfăşurării procesului instructiv-educativ din grădiniţă, pentru o grupă de copii din satul Gulea, comuna Dolhasca” a arătat Seserman. Ea a precizat că, de asemenea, cadrele didactice de la GPN Cajvana s­-au implicat activ şi în promovarea campaniei în rândul părinţilor şi comunităţii locale şi s­-au înscris în vederea participării ca voluntari şi în alte campanii demarate de AREAS şi ACDC.

La rândul său, prof. Ungurean Liliana, coordonatorul campaniei la nivelul grădiniţei, a declarat: „Fiind educatoare şi lucrând zi de zi cu preşcolarii, înţelegem importanţa educaţiei timpurii şi dificultăţile întâmpinate din cauza lipsei materialelor şi rechizitelor şcolare. Grădiniţa, prima treaptă de învăţământ, trebuie să sprijine accesul la educaţie pentru toţi copiii, indiferent de etnie, religie sau situaţia financiară a părinţilor. Toţi copiii sunt egali şi nu trebuie discriminaţi”. Lidia Loredana Seserman a mai arătat că, în data de 15 noiembrie, un grup de cadre didactice format din prof. Domnica Gurău, director GPN Cajvana, prof. Liliana Ungurean, coordonatorul proiectului, prof. Mariana Savu, responsabilă cu desfăşurarea activităţilor, prof. Viorica Iacoban, responsabilă cu colectarea materialelor, prof. Nastasia Boca, responsabilă cu diseminarea rezultatelor, prof. Floarea Iacoban s­-a deplasat la punctul de colectare din incinta Centrului de Incluziune Socială Suceava şi au donat materialele procurate.

„Cu această ocazie, preşedintele AREAS, dl Petru Vasile Gafiuc, a prezentat un material informativ cu privire la misiunea, scopul, proiectele şi activităţile desfăşurate de asociaţie. La întâlnire a participat şi dl Daniel Lungu din partea asociaţiei” a mai menţionat Seserman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: