Olărean îi acuză pe Iohannis şi Cioloş că au recunoscut rezultatul votului din Moldova înainte de validarea de Curtea Constituţională

> „Preşedintele şi premierul României au vândut lui Dodon cei 550.000 de cetăţeni moldoveni cu cetăţenie română” spune Aurel Olărean

 Fostul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, candidat al PMP pentru funcţia de senator, le-a cerut, marţi, preşedintelui şi premierului României să explice motivul pentru care au recunoscut rezultatul votului din Republica Moldova înainte ca acesta să fie validat şi fiind contestat la Curtea Constituţională de la Chişinău.

„Marile partide politice din România, PSD şi PNL, care se înghesuie să arate cât de bine ştiu să facă politică călcând în picioare pe oricine îndrăzneşte să le stea în cale, au arătat zilele acestea că nu au niciun fel de interes pentru soarta românilor de peste Prut. 550.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova sunt şi cetăţeni români, dar liberalilor şi social-democraţilor nu le pasă de ei dintr-un motiv banal: nu sunt masa lor de manevră electorală” a arătat Olărean într-un comunicat de presă.

El susţine că PSD ascunde mai ceva decât un secret de stat numele viitorului prim-ministru în caz că ar câştiga alegerile, adică un fel de „votaţi-mă, voi, români, că apoi ştiu eu ce fac cu voturile voastre”, în timp ce PNL se dă peste cap să elibereze locul de guvernator al Băncii Naţionale pentru soţul preşedintei, care se dovedeşte a nu fi o locomotivă pentru partidul său, iar, în disperare de cauză, apelează la imaginea actualului prim-ministru pentru a mai creşte opţiunile de vot.

Olărean se întreabă, în aceste condiţii, pe cine să mai intereseze soarta Moldovei şi a românilor dintre graniţele ei într-o perioadă în care România şi Republica Moldova trăiesc vremuri tulburi, dar din păcate sunt conduse de politicieni care nu sunt în stare să le limpezească.

„Preşedintele României, care conform Constituţiei, articolul 80, reprezintă statul român, a dat fuga să recunoască rezultatul votului din Republica Moldova, în ciuda faptului că acesta e contestat nu doar în stradă, de manifestanţi, dar şi la Curtea Constituţională, de candidatul pro-european Maia Sandu. Mă miră graba cu care preşedintele Klaus Iohannis a luat poziţie în această privinţă, având în vedere că rezultatul votului nu a fost încă validat. Această repeziciune nu compensează pauzele lungi pe care le-a avut în cei doi ani de mandat (pe care îi va sărbători chiar mâine) în situaţii care ar fi impus mult mai justificat urgenţa intervenţiilor sale. În acelaşi timp cu preşedintele, şi premierul României a recunoscut ceva ce nici instituţiile în drept ale Republicii Moldova n-au apucat să facă: validarea rezultatului votului care-l dă pe Igor Dodon câştigător. Vrem să ştim de ce atâta grabă? Cui serveşte?” adaugă Olărean.

Candidatul PMP la funcţia de senator susţine că în ziua în care domnii Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş îl recunoşteau pe Igor Dodon preşedinte dincolo de Prut, acesta afirma că semnarea Acordului de Asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană a fost „o mare greşeală” şi că îl va anula.

„Prin declaraţiile lor, preşedintele şi premierul României au vândut lui Dodon cei 550.000 de cetăţeni moldoveni cu cetăţenie română. Iar acest lucru este nepermis în Bucovina!” a conchis Aurel Olărean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: