Săptămâna toleranţei la CJRAE Suceava

Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava desfăşoară, în această săptămână, activităţi de informare şi de consiliere a elevilor, marcând astfel Ziua Internaţională a Toleranţei din 16 noiembrie.

maria-pavelescuActivităţile cu elevii sunt desfăşurate, la orele de dirigenţie, de psihologii şcolari în colaborare cu profesori şi diriginţi, în 15 unităţi de învăţământ în care există cabinete de consiliere psihopedagogică, precum şi în şcoli care nu au astfel de cabinete, precum cele din Liteni, Bosanci, Siminicea, Ciprian Porumbescu, ne-a informat prof. Maria Pavelescu, coordonator al proiectului alături de prof. Elena Bujorean.

„Educaţia pentru toleranţă asigură înţelegerea că acceptarea şi respectarea diferenţei nu constituie o limitare a personalităţii, ci, din contra, o îmbogăţire şi o confirmare a sinelui. Dincolo de abordarea raţională şi afectivă, consilierii şcolari vor aborda, în mod pragmatic, problematica toleranţei în societatea actuală, asistând elevii să răspundă unor întrebări concrete: «Ce se întâmplă dacă spiritul tolerant lipseşte? Cine câştigă şi pentru cât timp? Există limite ale toleranţei? Când toleranţa este un aspect negativ? Când şi cum ne putem exprima în mod civilizat dezacordul?»” ne-a explicat prof. Maria Pavelescu.

Proiectul iniţiat de CJAP are ca obiective, printre altele, „promovarea valorii toleranţei ca reper de analiză şi structurare a comportamentului democratic”, iar la sfârşitul activităţilor elevii vor fi capabili să acorde un sens personal noţiunilor de toleranţă, îngăduinţă, acceptarea diversităţii, să identifice acte de toleranţă, respectiv de intoleranţă în comportamentul propriu şi al celorlalţi şi altele. În cadrul proiectului vor avea loc activităţi de consiliere, aplicarea unor chestionare, dezbateri, studii de caz etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: