„Vreau să aduc mulţumiri celor de la Spitalul Judeţean, pentru că am văzut că se duce vestea că acolo se merge numai pe şpagă şi nu e corect”

Dl Aurel Telescu din Suceava doreşte să mulţumească, prin intermediul nostru, conducerii Spitalului Judeţean Suceava, personalului de la Unitatea Primire Urgenţe şi, nu în ultimul rând, medicilor de la Secţia Oncologie, pentru „profesionalismul şi modul extrem de omenos” cu care au primit-o şi tratat-o pe mama sa, Rodica Telescu, pacientă tocmai din Joldeşti, judeţul Botoşani.

Aurel Telescu ne-a relatat că mama sa, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticată cu cancer de col uterin la Spitalul Judeţean din Botoşani şi era în evidenţa medicilor de acolo, dar, în cele din urmă, ei au decis să-i dea trimitere pentru Institutul de Oncologie din Iaşi. Aurel Telescu spune că ştia de boala mamei, dar familia nu i-a comunicat starea ei adevărată, foarte gravă de altfel. Astfel că, la data de 3 noiembrie, a decis s-o ducă la Iaşi pe cont propriu, mai întâi cu o maşină particulară la Suceava, iar de aici, cu autocarul, la Iaşi. În Autogara Suceava, mamei i s-a făcut rău, a căzut jos, astfel că a chemat o ambulanţă care a dus-o la UPU Suceava: „Deşi au văzut că este din alt judeţ, cadrele medicale din UPU şi-au folosit tot profesionalismul, s-au comportat cu o bunătate şi omenie deosebite faţă de o persoană cu asemenea boală”. Din Urgenţe pacienta a fost trimisă la Secţia Oncologie, unde fiul a fost întrebat ce doreşte să facă mai departe. El şi-a menţinut intenţia de a-şi duce mama la institutul ieşean şi i s-a dat o ambulanţă, în care mama sa a fost monitorizată până la destinaţie. Au ajuns la Institutul de Oncologie în jurul orei 17, iar cei de acolo i-au spus că nu poate fi internată, chiar dacă avea trimitere, conform protocolului trebuind să se prezinte dimineaţa pentru investigaţii. „Au pus ştampilă de retur şi am ajuns înapoi la Urgenţe, la Suceava, unde dna doctor de gardă, foarte omenoasă, văzându-mă epuizat, m-a trimis acasă”, mama rămânând acolo. A doua zi pacienta a fost văzută de medicul oncolog de gardă, dr. Silvia Gingină, şi s-a decis internarea ei la Secţia Oncologie. „Medicii Doina Ganea, Silvia Gingină şi Iulia Sava i-au dat toată îngrijirea posibilă, au depus tot sufletul pentru mama mea. Pentru asta vreau să aduc mii de mulţumiri conducerii Spitalului Judeţean Suceava, personalului de la Urgenţe, în special celor trei medici de la Oncologie. Nu am avut niciun intermediar, eram ca un om în mijlocul pustiului, dar nu m-au marginalizat pe mine sau pe mama”.

Pacienta se afla în continuare internată la SJU, unde a început tratamentul, starea ei nefiind prea bună.

„Vreau să aduc mulţumiri celor de la Spitalul Judeţean pentru că am văzut că se duce vestea că acolo se merge numai pe şpagă şi nu e corect. Boala mamei e veche, e avansată, dar medicii suceveni fac ce pot. Fără niciun ban şpagă, tot personalul s-a purtat extraordinar cu mine şi cu mama, n-au vrut să-mi ia un leu” a precizat Aurel Telescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: