Unanimitate în CJ Suceava pentru realizarea drumului strategic pe axa Suceava – Iaşi

> Proiectul a fost început de Cătălin Nechifor, fiind preluat şi continuat de Gheorghe Flutur

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, ieri, într-o şedinţă extraordinară, mai multe hotărâri subsecvente în vederea realizării drumului strategic intrajudeţean din Suceava şi Iaşi pe o lungime de circa 170 km, şi care urmează să fie finanţat prin POR 2014 – 2020.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în debutul şedinţei Consiliului Judeţean că proiectul de realizare a acestui drum strategic este de o importanţă deosebită şi a menţionat că a fost iniţiat de fostul preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

El a explicat că urgenţa şedinţei a fost determinată de faptul că cererea de finanţare trebuie depusă la sediul ADR Nord-Est până cel târziu în 16 noiembrie, iar de aceea au fost necesare hotărârile de ieri, când s­-au adoptat indicatorii tehnico-economici, s-au aprobat proiectul şi acordurile de asociere cu judeţul Iaşi.

Consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate proiectele de hotărâre, iar preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a exprimat încrederea că pe marile proiecte de dezvoltare ale judeţului vor exista unanimităţi în continuare.

Consilierul judeţean PSD Mihai Grozavu a spus la rândul său că această axă strategică este foarte importantă şi a propus ca strategiile viitoare în domeniul infrastructurii să ţină cont de această lucrare.

Cheltuielile legate de acest proiect sunt de 329,71 milioane de lei, din care valoarea pentru judeţul Suceava este de 151,1 milioane de lei, cu o contribuţie eligibilă de 2,8 milioane de lei, dar şi cu o contribuţie neeligibilă de 10,1 milioane de lei.

Proiectul iniţiat de judeţele Suceava şi Iaşi pentru modernizarea cu fonduri UE a unui drum interjudeţean pe o lungime de circa 170 km a fost avizat în februarie 2015 de Consiliul de Dezvoltare Regională Nord­Est, fiind considerat de importanţă strategică, fiind şi cel mai mare proiect de acest gen.

Prin proiect se prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi – Gropniţa – Coarnele Caprei – Belceşti – Scobinţi – Lespezi Budeni – Dolhasca – Liteni – Udeşti – Bosanci – Ipoteşti – Suceava – Moara – Liteni – Zahareşti – Stroieşti – Vâlcele – Costâna – Dărmăneşti – DN2.

CJ Suceava şi CJ Iaşi s­au asociat în 2014 în vederea realizării unui astfel de proiect strategic pe finanţarea 2014-­2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: