Un ucrainean a încercat să treacă prin PTF Siret cu sute de pachete de ţigări ascunse într-o canistră

Micii contrabandişti de ţigări folosesc metode diverse şi ingenioase pentru a strecura ţigări de contrabandă pe sub nasul poliţiştilor de frontieră. Unii reuşesc probabil, din moment ce  tutun fără timbru din ţările vecine se mai găseşte în pieţe, dar mulţi sunt descoperiţi şi traşi la răspundere penală.

Vasyl V., un ucrainean de 57 de ani, a trecut recent în această ultimă categorie. Ieri dimineaţă el a intrat în punctul de trecere de la Siret la volanul unui Peugeot înmatriculat în Ucraina, dar poliţiştii de frontieră nu l-au lăsat să intre înainte de un control amănunţit asupra autoturismului. Şi bine au făcut.

„A fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-o canistră din plastic şi sub scaunul dreapta faţă al autoturismului, cantitatea de 525 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 656 lei au fost ridicate în vederea confiscării”, a transmis comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Ucraineanul a fost amendat cu 5000 de lei, iar timp de 5 ani are interzis pe teritoriul românesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: