Sărbătoarea Sfinţilor Voievozi Mihail şi Gavriil în Parohia Poiana

Marţi, 8 noiembrie, în Parohia Poiana, comuna Zvoriştea, a cărei biserică are drept ocrotitori Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil, s-a sărbătorit hramul bisericii din localitate, prilej cu care a avut loc întâlnirea cu fiii satului, cu primarul comunei Zvoriştea, consilieri locali, cadre didactice şi elevi ai şcolii din localitate.

La buna desfăşurare a slujbei religioase şi-au adus contribuţia şi un sobor de preoţi din localităţile învecinate şi din ţară.

Sărbătoarea hramului a început încă de duminică, atunci când în mijlocul comunităţii de credincioşi a fost prezent şi a oficiat Sfânta Liturghie PC pr. Vasile Irimia, protopop al Protopopiatului Suceava 1 din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Cei prezenţi au apreciat în totalitate realizările de la nivelul parohiei din ultima perioadă: construcţia unei săli de prăznuire, racordarea bisericii şi a sălii de prăznuire la încălzire cu centrală proprie, construcţia unei fântâni, construcţia şi dotarea cu cele necesare a unui lumânărar şi a unei magazii pentru depozitarea materialului lemnos.

Aceste realizări se înscriu pe linia celor precedente: pictarea interioară a bisericii şi schimbarea acoperişului bisericii.

După sfinţirea noilor construcţii, în prezenţa soborului de preoţi şi a credincioşilor, preotul paroh Orhei Ionuţ a adresat alese mulţumiri credincioşilor din localitate, conducerii comunei şi sponsorilor pentru contribuţia financiară şi materială în realizarea acestor obiective, arătând că aceste lucrări au fost posibile datorită credinţei în Dumnezeu şi a dragostei faţă de Sfânta Biserică a credincioşilor acestei parohii.

Manifestarea desfăşurată sub egida preotului paroh şi a consiliului parohial s-a încheiat cu o agapă creştină la care au participat toţi cei prezenţi. (A.S.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: