Pr. Teodor Brădăţanu, noul director al Muzeului „I. Irimescu”

teodor-bradatanuDe la mijlocul lunii noiembrie, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni are un nou şef. Singurul participant la concursul de proiecte de management în vederea ocupării postului de manager, desfăşurat joi, 3 noiembrie, a fost pr. Teodor Brădăţanu, slujitor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Fălticeni, care a fost admis cu media 9,45.

Teodor Brădăţanu a fost hirotonit preot în mai 2010, când Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Fălticeni a fost resfinţită de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi de PS Macarie, episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Pentru o perioadă de cinci ani, managerul Teodor Brădăţanu va avea ca sarcini să îndeplinească toate obligaţiile care derivă din planul de management şi cele prevăzute de legislaţia în vigoare, să coordoneze activitatea de valorificare a colecţiilor muzeale prin organizarea de expoziţii, realizarea unor materiale publicitare performante, elaborarea de studii în domeniul ştiinţei, informării şi comunicării, pe parcursul participării la conferinţe de specialitate, să asigure dezvoltarea activităţilor de cercetare ştiinţifică şi documentare a patrimoniului muzeului, să asigure creşterea nivelului de protejare a patrimoniului cultural mobil al muzeului, din punct de vedere al conservării şi restaurării, să crească gradul de atractivitate al muzeului în scopul atragerii unui număr cât mai mare de vizitatori, prin diversificarea continuă a serviciilor oferite de muzeu, respectiv  îmbunătăţirea şi ajustarea ofertei culturale şi a materialelor publicitare şi de promovare diferitelor segmente de vizitatori.

Noul manager va trebui să asigure şi îmbunătăţirea sistemului de evidenţă şi de digitalizare a patrimoniului cultural mobil din cadrul muzeului, să asigure clasarea în categoriile fond şi tezaur a bunurilor culturale mobile.

Teodor Brădăţanu are 36 de ani, este absolvent al Facultăţii de Teologie-Filologie din Iaşi şi a Facultăţii de Drept, având şi două masterate în religie. Are ca principale priorităţi, după preluarea mandatului de la prof. Gheorghe Dăscălescu, acreditarea muzeului, clasarea patrimoniului şi clasificarea muzeului şi includerea instituţiei de cultură în programe regionale, naţionale şi internaţionale, recalificarea personalului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: