Jean-Claude Juncker vrea lămuriri de la Trump asupra politicilor în privinţa NATO, comerţului şi schimbărilor climatice

junckerPreşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ieri că sunt necesare clarificări din partea preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, în privinţa unor subiecte precum comerţul, relaţiile cu NATO şi schimbările climatice, transmite Reuters. „Am dori să ştim cum vor continua lucrurile cu politicile comerciale globale”, a afirmat Juncker, cu ocazia unui eveniment economic la Berlin. „Am dori să ştim ce intenţii are (Donald Trump) cu privire la Alianţă (Nord-Atlantică). Trebuie să ştim ce politici intenţionează să urmeze în domeniul schimbărilor climatice. Acestea trebuie lămurite în următoarele câteva luni”, a adăugat preşedintele CE.

Şeful executivului comunitar a mai declarat că nu aşteaptă ca acordul comercial de liber-schimb între SUA şi UE (TTIP), aflat în curs de negociere, să fie finalizat în următorii doi ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: