Focarul de scarlatină de la Şcoala Nr. 4 Suceava, sub control

> Nu s-au mai înregistrat alte noi cazuri de îmbolnăvire@B

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a spus că focarul de scarlatină de la Şcoala Nr. 4 Suceava însumează cinci cazuri, nefiind înregistrate noi cazuri de îmbolnăvire.

Zorescu a spus că şi în cursul zilei de miercuri au continuat să se prezinte la DSP Suceava copii care învaţă la Şcoala Nr. 4, însoţiţi de părinţi, pentru recoltarea exudatelor faringiene, deşi s-­a anunţat că medicul şcolar şi asistentul medical care deservesc unitatea respectivă efectuează astfel de recoltări în şcoală. Ea a explicat că o parte dintre părinţi s­-au prezentat cu copiii la laboratoare de analize medicale pentru recoltarea exudatelor faringiene în cursul săptămânii trecute, când a fost vacanţă pentru elevii din învăţământul primar, iar alţii au venit direct la DSP. Zorescu a mai spus că numai în cursul zilei de miercuri au fost recoltate la DSP Suceava 38 de exudate faringiene de la copii proveniţi de la această şcoală.

Medicul epidemiolog a spus că  pentru contacţii din cele două clase, unde s-au înregistrat cazurile de scarlatină, care nu au fost investigaţi bacteriologic, recoltarea exudatelor faringiene se realizează, de la începutul acestei săptămâni, în şcoală, de către medicul şcolar împreună cu asistentul medical, arătând că unii părinţi au preferat să meargă cu copiii fie la laboratorul  DSP, fie la alte laboratoare.

Ea a subliniat că populaţia trebuie să aibă încredere în autorităţile sanitare, că sunt luate toate măsurile necesare, iar epidemiologii au experienţă în gestionarea unor astfel de situaţii, adăugând că există mijloace eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor.

scoala-generala-4-suceava„Noi avem experienţă, nu trebuie exagerat, scarlatina este o boală a copilăriei care apare, de regulă, în perioada de toamnă – iarnă şi există mijloace eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor” a explicat Zorescu.

Reamintim că, de la începutul acestui an, în judeţ s-­au înregistrat 81 de cazuri de scarlatină, din care 22 în luna octombrie.

Focarul de scarlatină de la Şcoala Nr. 4 din Suceava însumează cinci cazuri, un caz de îmbolnăvire fiind înregistrat la clasa pregătitoare şi alte patru într-o clasă a II-a.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: