Scrisoare deschisă adresată lui Flutur şi Nechifor:

Renunţaţi la modernizarea sălii de şedinţă a CJ şi daţi banii elevilor suceveni merituoşi

O scrisoare deschisă a fost transmisă, în cursul zilei de marţi, pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi liderului grupului de consilieri judeţeni PSD, Cătălin Ioan Nechifor, dar şi tuturor consilierilor judeţeni, de preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară, Corneliu Popovici, care cere ca banii pentru modernizarea săli de şedinţă a CJ Suceava să fie alocaţi pentru elevii merituoşi. În scrisoarea deschisă, Popovici arată că în CJ Suceava s­-a votat să se cheltuiască aproape 62.000 de euro pentru renovarea, mobilarea şi dotarea cu echipamente audio­-video a sălii „Bucovina”, unde deliberativul îşi desfăşoară şedinţele.

„PMP Suceava face apel public la Dumneavoastră, cei 37 de consilieri judeţeni aleşi pe listele PSD şi PNL, să renunţaţi la această decizie” scrie liderul PMP Suceava. El explică în scrisoare că judeţul Suceava se află pe primul loc la numărul de elevi de liceu care primesc ajutoare de la Guvern pentru a putea urma cursurile, aşa cum arată datele oficiale de la Ministerul Educaţiei.

„Aşadar, în judeţul Suceava sunt 4.370 de elevi de liceu ale căror familii au venit brut lunar pe membru de familie de maxim 150 de lei, iar Dumneavoastră, consilierii judeţeni PSD şi PNL, cheltuiţi peste 60.000 de euro ca să staţi la întâlniri în fotolii confortabile, să vă auziţi şi să vă vedeţi în condiţii de înaltă tehnologie, în timpul şedinţelor care au loc o dată pe săptămână” arată Popovici, care adaugă că elevii care obţin rezultate la concursurile şi olimpiadele şcolare primesc burse de performanţă de numai 80 – 100 de lei.

În scrisoarea deschisă se menţionează că, ţinând cont de situaţia semnalată, PMP Suceava solicită consilierilor judeţeni PSD şi PNL să anuleze decizia prin care CJ alocă peste 60.000 de euro pentru renovarea sălii, schimbarea mobilierului şi a mochetei, dotarea cu mobilier pentru conferinţe, sistem audio-­video-­conferinţă şi cu sistem electronic de vot.

„Dacă Parlamentul României, care numără 588 de parlamentari – tot prin decizia politică a celor două mari partide PSD şi PNL, din care Dumneavoastră faceţi parte – se poate descurca fără sistem electronic de vot, numărarea voturilor făcându-se şi astăzi manual, considerăm că şi Dumneavoastră, cei 37 de consilieri judeţeni ai PSD şi PNL, vă puteţi număra voturile şi fără un sistem electronic” consideră liderul PMP Suceava.

Totodată, PMP Suceava propune ca suma ce ar urma să fie cheltuită pe dotări de lux să fie repartizată elevilor din judeţul Suceava care fac eforturi deosebite pentru a înregistra rezultate bune la învăţătură. „Data de 11 noiembrie, care reprezintă ultima zi de depunere a ofertelor pentru modernizarea sălii de şedinţe a Consiliului Judeţean şi, în acelaşi timp, prima zi de campanie electorală, să devină ziua în care Dumneavoastră, Consilierii Judeţeni PSD şi PNL, hotărâţi premierea de sfârşit de an a copiilor cu rezultate bune la învăţătură din judeţul Suceava” conchide Corneliu Popovici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: