Cerşetorii, dar şi cei generoşi cu ei, au de furcă cu poliţiştii

50 de persoane care nu aveau ce căuta în anumite medii sau locuri au fost întrebate, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii suceveni, despre „ce şi cum” şi cam cu ce treabă se află în locurile respective. Dintre ele, 39 nu au putut da răspunsuri pe placul poliţiştilor pentru că, de fapt, se ocupau cu cerşetoria.

„Toate aceste persoane au fost introduse în bazele de date ale poliţiei şi atenţionate cu privire la riscurile la care se expun şi, totodată, cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de nerespectarea legii”, a comunicat purtătorul de cuvânt poliţiei Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu.

Nici persoanele generoase surprinse oferind bani cerşetorilor n-au fost scutite de o discuţie cu poliţiştii, pentru că şi ele au o parte din vină în proliferarea cerşetoriei.

„În acest mod nu se stimulează decât un flagel social, iar gestul respectiv nu are o finalitate în ceea ce priveşte evoluţia unei comunităţi sigure şi civilizate”, spun poliţiştii, care fac apel către populaţie să nu încurajeze cerşetori.

Gestul mărinimos al unor suceveni ajunge de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor. Sunt bani care ajung în mâna unor adulţi care-i folosesc, pe băutură şi alte vicii, niciodată întorşi în beneficiul celor care i-au primit de fapt.

Cei 39 de cerşetori au fost identificaţi de poliţişti, în zona bisericilor, supermarketurilor, pieţelor şi a altor locuri aglomerate, au fost introduşi în baza de date a IPJ Suceava, parte dintre ei fiind amendaţi conform legislaţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: