Amendamentele privind majorarea salariilor din educaţie au fost aprobate, dar…

FSLI şi-a exprimat dezamăgirea faţă de atitudinea publică a preşedintelui şi prim-ministrului

Comisiile de muncă şi finanţe din Camera Deputaţilor au aprobat amendamentele privind majorarea salariilor personalului din educaţie şi sănătate, dar, referitor la aceasta, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi-a exprimat „dezamăgirea” faţă de atitudinea publică a preşedintelui, a prim-ministrului României şi a unor partide politice, a transmis Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS).

„Este de neînţeles această atitudine, dacă se are în vedere o realitate de necontestat – salariile personalului didactic din învăţământ, mai ales ale celor la început de carieră, cu studii superioare, după ultima «majorare» prevăzută de OUG 20/2016, au ajuns la 1100 lei net! Acesta este salariul net al unui cadru didactic cu studii superioare!” a comunicat ASIS.

FSLI reaminteşte că unul dintre angajamentele Guvernului Cioloş, luate la învestire, a fost acela al elaborării legii-cadru de salarizare în sectorul bugetar, dar acest proiect de lege nu este, până la acest moment, finalizat şi supus dezbaterilor cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale. Federaţia aminteşte că a susţinut, încă de la primele discuţii purtate cu ministrul muncii, necesitatea acordării unei creşteri medii a salariilor personalului din învăţământ, cel mai târziu la data de 1 ianuarie 2017, pentru a fi eliminate unele inechităţi existente în prezent în salarizarea personalului din sistemul educaţional. Parlamentul a avut dreptul de a adopta legi menite să înlăture disfuncţionalităţile din salarizarea bugetarilor, iar în acest sens FSLI „apreciază atitudinea constructivă şi bunele intenţii de care au dat dovadă pe parcursul celor peste şapte ore de dezbateri preşedinţii celor două comisii”, când au fost discutate amendamentele propuse de sindicatele din educaţie. „Avem speranţa că toţi parlamentarii din Camera Deputaţilor, care reprezintă interesele alegătorilor, vor da dovadă că au interes faţă de salariaţii celor două domenii strategice de care depinde viitorul României şi vor fi prezenţi în Plenul Camerei Deputaţilor pentru a vota pozitiv aceste amendamente” a mai transmis FSLI, prin ASIS.

Camera Deputaţilor a aprobat amendamentele la Ordonanţa de Urgenţă 20 din 2016, referitoare la majorarea salariilor din educaţie, precum şi din sectorul sanitar, în medie cu 15%, începând cu data de 1 ianuarie 2017, dar până a ajunge aici FSLI a organizat un marş de protest la care au participat aproape 15000 de manifestanţi, iar sindicaliştii de la Sanitas au ajuns până la grevă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: