Săptămâna viitoare, în urma votului aleşilor

Bioenergy primeşte 1,5 milioane lei pentru biomasa necesară încălzirii sucevenilor

> „Vom da banii la Thermonet, pentru ca mai apoi să ajungă la Bioenergy, astfel încât să se aprovizioneze cu masă lemnoasă, pentru că, de pe 15 decembrie, la pădure nu mai lucrează nimeni” a subliniat primarul Ion Lungu > „La Paşcani, o hotărâre similară pe care şi-au asumat-o consilierii s-a lăsat cu 2 ani de închisoare cu suspendare” a reliefat Ovidiu Milici (ALDE)

Consiliul Local Suceava a aprobat, în şedinţă extraordinară, alocarea unui avans de 5 milioane de lei în scopul procurării combustibilului necesar societăţii producătoare de agent termic Bioenergy. A fost cea de a doua şedinţă a aleşilor pe această temă, în prima consilierii PSD şi cei ai ALDE abţinându-se de la vot şi picând, astfel, proiectul de hotărâre. Primarul Ion Lungu, autorul iniţiativei legislative, le-a pus în vedere consilierilor că este vorba despre un proiect foarte important, având ca bază o ordonanţă guvernamentală care prevede că autorităţile administraţiei publice locale pot deconta în avans subvenţiile reprezentând diferenţa dintre tariful de producere a energiei termice şi cel efectiv plătit de populaţie. Edilul-şef a arătat că, în măsura în care consilierii îşi vor da girul, săptămâna viitoare va fi disponibilizată o primă tranşă de 1,5 milioane de lei. În mod normal, banii vor trece pe la transportatorul, distribuitorul şi furnizorul Thermonet, pentru ca abia mai apoi să intre în conturile administratorului centralei pe biomasă Bioenergy.

„Vom da banii la Thermonet, pentru ca mai apoi să ajungă la Bioenergy, astfel încât să se aprovizioneze cu masă lemnoasă, pentru că, de pe 15 decembrie şi până pe 15 ianuarie, la pădure nu mai lucrează nimeni” a subliniat Ion Lungu, menţionând că agentul termic poate fi produs şi pe gaze, însă, în acest caz, gigacaloria este mult mai scumpă.

consiliu-localSocial-democraţii, prin vocea lui Eugen Girigan, au ţinut să arate că, potrivit unor modificări aduse ordonanţei de Guvern amintite, CL nu ar trebui să aprobe o hotărâre pentru acordarea avansului de 5 milioane de lei, efectuarea plăţii sumei în cauză ţinând de ordonatorul terţiar de credite, adică de primar. „După data de 13 octombrie, primarul putea face orice plată în avans şi nu era nevoie de niciun fel de hotărâre a Consiliului Local” a opinat Eugen Girigan.

Ovidiu Milici (ALDE) a arătat că „retorica electorală” potrivit căreia partidul din care face parte precum şi PSD ar fi împotriva asigurării încălzirii sucevenilor este total falsă. „Vom vota în cunoştinţă de cauză. La Paşcani, o hotărâre similară pe care şi-au asumat-o consilierii s-a lăsat cu 2 ani de închisoare cu suspendare” a reliefat Ovidiu Milici.

Proiectul de hotărâre a obţinut 12 voturi „pentru”, respectiv cele ale aleşilor PNL şi PMP, şapte consilieri PSD şi ALDE abţinându-se şi de această dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: