Finanţarea pentru proiectul skywalk de pe Piatra Şoimului a fost retrasă de CJ Suceava

> Banii vor fi folosiţi pentru alte proiecte

Finanţarea pentru proiectul skywalk de pe Piatra Şoimului a fost retrasă de Consiliul Judeţean Suceava, iar banii vor fi folosiţi pentru alte proiecte.

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după şedinţa deliberativului, că finanţarea din acest an pentru proiectul de skywalk a fost retrasă după ce la licitaţia organizată nu s-a prezentat nicio firmă. El a spus că banii alocaţi vor fi folosiţi pentru alte proiecte. Flutur a menţionat că urmează să fie organizată anul viitor o nouă licitaţie pentru realizarea acestui proiect.

Consiliul Judeţean Suceava a alocat în luna iulie suma de 220.000 de lei pentru a se finanţa proiectul realizării unui skywalk în Masivul Rarău, la Piatra Şoimului. „Investiţia este de 400.000 de lei şi noi trebuie să mai alocăm 220.000 de lei ca să putem începe procedurile de achiziţie ca să dăm drumul la acea investiţie, sus, pe Rarău, atractivă pentru turişti” spunea atunci Gheorghe Flutur.

Proiectul acestui skywalk a fost lansat anul trecut de fosta conducere a CJ Suceava în proiectul „Unseen Bucovina” care include mai multe obiective interesante, dar mai puţin vizitate de turişti. Astfel, se va realiza un nou punct de belvedere pe stânca Piatra Şoimului din Masivul Rarău, care va avea podeaua transparentă pentru a se putea vedea întreaga privelişte din prăpastie. Din acel punct, ce permite o panoramă de 270 de grade, se văd Ceahlăul, Giumalăul şi Valea Bistriţei.

Pe stânca Piatra Şoimului se poate ajunge în zece minute de mers pe jos prin pădure de la pajiştea alpină din masiv.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: