Depăşire imposibilă pentru un şofer cu mintea „murată” în alcool

Sâmbătă seară, în jurul orei 21, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara localităţii Sasca Nouă, din direcţia Cornu Luncii către Fălticeni, un bărbat de 33 de ani, din comuna Cornu Luncii, a încercat să depăşească o maşină de Iaşi. La revenirea pe banda de circulaţie însă l-a acroşat cu partea laterală spate, după care, ambele maşini au ieşit de pe drum şi au intrat în şanţ.

Rezultatul testului pentru alcoolemie în aerul expirat al bărbatului de 33 de ani, vinovat de accident a fost de 1,03 mg/l alcool pur aşa că n-a mai mirat pe nimeni faptul că nu i-a ieşit depăşirea.

Nu există o concentraţie de alcool sigură, în afară de 0,0 la mie

De la una-două înghiţituri, până la sute de ml de alcool turnate pe gât, toţi şoferii sunt predispuşi la producerea de accidente. Singurii însă care nu îşi dau seama de asta sunt ei înşişi. „N-am nicio problemă să conduc dacă am băut” sau „Conduc mai bine beat decât treaz” sunt absurdităţi care ies uneori din gura unor bărbaţi, până când situaţia îi contrazice.

Poliţiştii suceveni atrag însă atenţia că încrederea în reflexele şoferului care a băut este falsă.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava riscul de accidente pentru persoanele care conduc sub influenţa alcoolului, cu creierul sedat şi reflexe moi, creşte exponenţial, de la 11 ori mai mare în cazul alcoolemiilor între 0,5 – 0,9 la mie, până la 380 de ori mai mare la alcoolemii de peste 1,5 la mie.

„Peste 200 de poliţişti rutieri au fost în acest weekend pe şoselele judeţului, mobilizaţi pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului în condiţiile emiterii unei atenţionări meteo privind căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare. Profitând de vremea favorabilă, agenţii şi-au concentrat activităţile pe linia prevenirii evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool.

Acţiunile au vizat şi prevenirea evenimentelor rutiere cu implicarea tinerilor, având în vedere faptul că în acest weekend s-au derulat şi câteva baluri ale bobocilor”, a comunicat comisar Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI