De la inspectorii fiscali, sesizări penale pe numele a 11 firme de construcţii

 > Prejudiciul adus de acestea bugetului statului este de peste 16 milioane de lei > În exploatarea şi prelucrarea lemnului, în cazul a trei sesizări penale, paguba se ridică la aproape 2 milioane de lei

Peste 300 de acţiuni de control au avut inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava în primele trei trimestre ale anului 2016, în urma verificărilor atras fiind, la bugetul statului, un supliment de circa 40 de milioane de lei. Descinderile lucrătorilor specializaţi s-au concretizat în amenzi de aproape 110.000 de lei, iar mulţumită controalelor AJFP, în cele dintâi 9 luni ale anului în curs, pierderea fiscală s-a diminuat cu mai mult de 42 de milioane de lei.

În intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie 2016, inspectorii specializaţi au instituit 22 de măsuri asigurătorii, pentru circa 33 de milioane de lei, şi, pe de altă parte, ei au făcut 22 de sesizări penale, prejudiciul estimat în cazul acestora ridicându-se la aproape 31 de milioane de lei. Sesizările penale au fost întocmite împotriva societăţilor comerciale care au ca obiect de activitate construcţiile (11 sesizări penale, pentru 16,18 de milioane de lei prejudiciu); exploatarea şi prelucrarea lemnului (trei sesizări penale pentru un prejudiciu care totalizează 1,89 de milioane de lei); celor din sectorul agroalimentar, unde, prin cele două sesizări penale, a fost estimată o pagubă de 3,67 de milioane de lei. În domeniul energetic AJFP a întocmit două sesizări penale, în cazul cărora prejudiciul adus bugetului statului este de 5,16 milioane de lei. La operatorii din transporturi inspectorii fiscali suceveni au avut tot două sesizări penale, prejudiciul provocat de firmele cu pricina fiind de circa 800.000 de lei. În turism şi domeniul forţei de muncă, controlorii au constatat pagube de 238.500 de lei şi, respectiv, 2,63 milioane de lei, în fiecare dintre cele două situaţii fiind făcută câte o plângere penală.

În primele trei trimestre ale anului 2016, la contribuabilii persoane fizice au fost întreprinse 453 de acţiuni de control, dintre care 345 de inspecţii fiscale generale, 38 de inspecţii fiscale parţiale, 13 controale inopinate şi 84 de cercetări la faţa locului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI