Pagini de istorie

 Ziua Holocaustului a fost marcată de elevii Şcolii Gimnaziale „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc prin proiectul educaţional „Evreii şi holocaustul – fapte şi consecinţe”, coordonat de Nistiriuc-Ivanciu Francisc, profesor de istorie, şi derulat pe parcursul a două săptămâni din luna octombrie.

Scopul proiectului a fost stimularea interesului elevilor pentru evenimente istorice semnificative prin comemorarea victimelor Holocaustului, trezirea sentimentelor umane de compasiune faţă de victime şi de indignare faţă de atrocităţile săvârşite, pentru ca ceva asemănător să nu se mai repete în viitor.

Astfel, sub îndrumarea prof. Nistiriuc-Ivanciu Francisc şi a colaboratorilor, prof. Nistor Oltea, bibliotecar, şi prof. înv. primar Gramadă Mihaela, în şcoală a avut loc activitatea dedicată zilei de 9 octombrie – Comemorarea Zilei Holocaustului în România. La acest eveniment au participat cu real interes atât elevi, cât şi cadre didactice din şcoală, care şi-au manifestat disponibilitatea de a afla cât mai multe informaţii despre problematica Holocaustului. Evocarea faptelor istorice realizată de prof. Nistiriuc-Ivanciu Francisc a generat dezbateri în rândul elevilor, care au recunoscut faptul că atrocităţile comise în istorie depăşesc de multe ori limitele umanului şi cu toţii trebuie să devenim responsabili pentru ca astfel de fapte să nu se mai întâmple.

Este de remarcat felul în care prof. Nistiriuc-Ivanciu a conceput acest proiect şi a reuşit să mobilizeze elevii în abordarea unor subiecte care ies din sfera lor de preocupări şi cunoaştere. De apreciat rămâne şi modul în care elevii s-au implicat în a afla cât mai multe lucruri despre temă, despre istorie în general, studiind literatura de specialitate, dar şi urmărind filme artistice ce abordează tema Holocaustului.

Manifestările au fost reluate ulterior de prof. Nistiriuc-Ivanciu Francisc şi la Şcoala Gimnazială Breaza, comuna Breaza, şcoală parteneră în proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: