Camera Deputaţilor

Proiectul de lege privind eliminarea unor taxe nefiscale, adoptat

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, proiectul de lege iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menţinând şi eliminarea taxei radio-tv. Proiectul privind eliminarea unor taxe, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost adoptat cu 225 voturi „pentru”.

Astfel, printre taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Deputatul PNL Andreea Paul a spus că liberalii au votat proiectul pentru că, în ansamblu, este bun, dar există un risc major referitor la taxele radio-tv. Ea a arătat că şi în privinţa eliminării unor taxe consulare există un risc.

Deputatul PSD Liviu Dragnea a spus, după vot, că Parlamentul a adoptat cea mai importantă lege pentru debirocratizare. „Noi nu am spus că vom introduce vreo taxă nouă. Zilele următoare vom prezenta cine şi când a introdus aceste taxe”, a arătat Dragnea.

Dacian Cioloş: „În momentul de faţă suntem în afara legii”

Premierul Dacian Cioloş a comentat, ieri, decizia Parlamentului de a elimina taxa radio-tv, afirmând că independenţa televiziunii şi a radioului public ţin şi de sursa de finanţare şi, ca urmare, această hotărâre plasează situaţia financiară a celor două societăţi în afara legii. „În momentul de faţă, practic, suntem în afara legii pentru că, din câte m-au informat colaboratorii, legea spune că statul nu poate să finanţeze o televiziune publică 100% din bugetul de stat din diferite motive. Unul din elementele de independenţă a televiziunii publice e legat şi de sursa de finanţare. Deci trebuie să ne gândim la ce vrem în loc şi chiar m-aş bucura ca cei care au decis aceste lucruri să vină să ne spună la ce se gândesc pentru viitor”, a declarat Dacian Cioloş.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI