La mulţi ani Armatei Române!

Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei Române, o zi de glorie şi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

În acest an, Ziua Armatei a fost sărbătorită şi la Vatra Dornei, printr-o serie de manifestări de comemorare organizate de Batalionul de Vânători de Munte „Dragoş Vodă”.

Ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor a debutat cu intonarea Imnului României. La eveniment au participat Primăria şi Consiliul Local, reprezentanţi ai Batalionului de Vânători de Munte „Dragoş-Vodă” Vatra Dornei, ai Poliţiei, Jandarmeriei, Judecătoriei, reprezentanţi ai partidelor politice, elevi şi profesori, reprezentanţi ai Asociaţiei „Pro Basarabia şi Bucovina”, veterani de război şi cadre militare în rezervă şi retragere, precum şi agenţi economici.

Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor neamului.

Au luat cuvântul şi au vorbit despre importanţa Zilei Armatei, dar şi despre jertfa ostaşilor români pe câmpurile de luptă comandantul Batalionului 17 Vânători de Munte, col. Ilie Marian Dragomir şi viceprimarul municipiului, Marius Rîpan.

În finalul ceremoniei, militarii de la Garnizoana Vatra Dornei au defilat în faţa celor prezenţi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI