Doar maternităţile din Rădăuţi şi Vatra Dornei mai dispun de vaccin BCG

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, luni, că doar maternităţile din Rădăuţi şi Vatra Dornei mai dispun de vaccin BCG pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.

Zorescu a spus că Maternitatea Rădăuţi mai are în stoc 22 fiole de vaccin BCG însumând 440 doze, iar Maternitatea Vatra Dornei mai are doar şase fiole de vaccin însumând 120 doze. Ea a precizat că maternităţile Suceava, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc au epuizat stocul de vaccin BCG, iar bebeluşii vor fi recuperaţi la vaccinare atunci când vor fi repartizate dozele de vaccin.

 Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, luni, că până la refacerea stocului au fost împrumutate fiole de vaccin BCG de la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru asigurarea urgenţelor.

Reamintim că vaccinul BCG se administrează la 2­7 zile de la naştere copiilor cu greutate mai mare de 2500 grame.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: