Treisprezece lucrători la negru

 > Descinderile pe linia relaţiilor de muncă s-au lăsat cu constatarea a 242 de sancţiuni, valoarea amenzilor date însumând 234.800 lei > Firmele descoperite că aveau la lucru persoane fără contracte de muncă individuale au fost amendate cu un total de 90.000 de lei

În luna septembrie a anului 2016, inspectorii de muncă suceveni au depistat 45 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, face cunoscut că este vorba despre 16 persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor până cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, la care se adaugă încă 16 ale căror contracte au luat calea REVISAL, însă după expirarea termenului legal. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 13 lucrători fără forme legale de angajare, aceştia muncind în cadrul a zece firme. În ceea ce priveşte acest aspect, inspectorul-şef Romeo Butnariu precizează că societăţile care primeau la lucru muncitori fără contracte de muncă individuale au fost sancţionate cu amenzi însumând 90.000 de lei. În domeniul relaţiilor de muncă, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au avut, pe parcursul lunii trecute, 221 de controale. Romeo Butnariu face cunoscut că descinderile s-au lăsat cu aplicarea a 73 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor date totalizând 234.800 lei. Pe parcursul controalelor, inspectorii ITM Suceava au depistat deficienţe legate de nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă, a repausului săptămânal, cât şi a celui cuvenit în cazul muncii suplimentare. Totodată, s-a mai constatat că unii dintre agenţii economici controlaţi nu s-au conformat reglementărilor în vigoare referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat în parte.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI