Sprijin de până la 8.000 de lei pentru achiziţionarea de taurine de rasă

 Crescătorii de taurine din judeţul Suceava pot avea parte de sprijin financiar acordat prin schema de ajutor de minimis.

Mircea Lazăr, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, informează că este vorba despre o subvenţie, iar conform HG nr. 723 din 2016, cuantumul care se acordă beneficiarilor este de maxim 5.000 de lei pe cap de junincă din rasă de taurine de lapte; cel mult 6.000 lei pe cap junincă din rasă de taurine de carne; nu mai mult de 4.500 de lei pe cap de junincă din specia bubaline; maxim 8.000 de lei pe cap de taur de reproducţie din rase de carne. Mircea Lazăr specifică faptul că valoarea totală a ajutoarelor de minimis nu va depăşi echivalentul în lei al sumei de 15.000 de euro pe durata a trei exerciţii financiare, respectiv în cel actual şi în cele două exerciţii precedente.

Beneficiarii schemei sunt întreprinderile crescătorilor de taurine/ bubaline, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, persoanele fizice care deţin atestat de producător, persoanele juridice, precum şi orice forme asociative cu personalitate juridică constituite conform legii. Aceştia trebuie să deţină minim trei capete şi maxim zece capete de vaci, iar junincile achiziţionate – cel mult zece exemplare – să fie din rasele de taurine prevăzute de actul normativ, aceleaşi condiţii fiind valabile şi în cazul bubalinelor. Solicitantul trebuie deţină registrul individual al exploataţiei, obligându-se, prin angajament scris, să menţină în exploataţie junincile achiziţionate pe o perioadă de minim trei ani, începând cu data la care sprijinul financiar a fost acordat, şi, de asemenea, să înscrie animalele respective în Registrul genealogic. Pentru a fi eligibili la achiziţionarea unui singur taur de reproducţie din rase de carne, beneficiarii trebuie să deţină minim 40 capete de vaci, viţele şi juninci.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI