Astăzi, proba scrisă a concursului pentru posturile de directori în şcoli

Peste 300 de cadre didactice participă la testul grilă de evaluare a cunoştinţelor şi a calităţilor manageriale

Peste 300 de cadre didactice din judeţul Suceava participă, astăzi, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din unităţile de învăţământ, care se desfăşoară la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”. Proba va începe la ora 10, iar candidaţii trebuie să rezolve cerinţele testului grilă – cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei –. pe parcursul a două ore, urmând a le fi evaluate competenţele cognitive şi manageriale, fiecare având o pondere de 50%. Lucrările vor fi corectate tot astăzi, iar la finalul zilei participanţii vor cunoaşte punctajele.

Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe, prima fiind analiza CV-ului, realizată în plenul comisiei de concurs şi în prezenţa candidatului, fiind acordate puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie, pe baza documentelor din dosarul de înscriere, precizează Ministerul Educaţiei. Va urma interviul, cu o durată de maxim 30 minute, susţinut în faţa comisiei de concurs, în care se vor aprecia „scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an”.

În judeţul Suceava au fost validaţi 307 candidaţi la funcţiile de director şi director adjunct, 230 candidând pentru postul de director.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI