Autorul accidentului mortal din 15 iunie, de la Câmpulung, şi cei care au minţit pentru el, trimişi în judecată

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus marţi, 10 octombrie, trimiterea în judecată a cinci persoane implicate direct sau indirect într-un accident mortal petrecut în seara de 15 iunie a.c. pe Calea Transilvaniei, în zona fabricii de mobilă din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Inculpatul principal, Adrian Ştefan Liţu din Câmpulung Moldovenesc, va răspunde în instanţă pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

„În seara zilei de 15.06.2016, în jurul orei 21.30, a condus autoturismul marca Renault Megane albastru închis cu nr. SV 78 NIC, aparţinând SC Liţu Prodcom SRL, pe str. Calea Transilvaniei nr. 241 din mun. Câmpulung Moldovenesc, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de cel puţin 0,15 g/l, unde datorită depăşirii limitei legale precum şi a neadaptării vitezei la sectorul de drum şi la indicatorul presemnalizator al trecerii de pietoni în raza căreia se afla, a accidentat mortal pe pietonul T.H., care pătrunsese pe carosabil şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii dinspre dreapta spre stânga pe direcţia de mers spre com. Pojorâta şi care avea în sânge o alcoolemie de cel puţin 1,65 g/l” menţionează procurorii în rechizitoriu. Celelalte patru persoane, Ovidiu Latiş, din Sadova, Gabriel Alexandru Paicu, Constantin Alexandru Crăciunescu şi Ioana Cătălina Dariciuc, toţi trei din Câmpulung Moldovenesc, au minţit într-un fel sau altul, în declaraţii, pentru a-l ajuta pe Liţu să scape de probleme şi vor răspunde în faţa magistraţilor pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

Din prietenie prost înţeleasă, Ovidiu Laţiş a declarat în faţa procurorilor că el a condus maşina care a produs accidentul mortal, îngreunând munca anchetatorilor, care, până la urmă, au stabilit cine a fost adevăratul făptaş. În calitate de martor a mai tras şi nişte minciunele referitoare la locul unde se aflau şi ce făceau inculpatul şi ceilalţi martori, chiar dacă probatoriul procurorilor arăta altceva.

În încercarea de a-l proteja pe Liţu, Paicu şi Crăciunescu au procedat în acelaşi fel, lansând declaraţii mincinoase, jumătăţi de adevăruri sau spunând că nu ştiu.

În ce o priveşte de Ioana Cătălina Dariciu, procurorii arată că „…a făcut afirmaţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştia în legătură cu momentele premergătoare, desfăşurarea şi consecinţele accidentului auto din seara zilei de 15.06.2016, orele 21.30, din zona fabricii de mobilă, str. Calea Transilvaniei nr. 241 din mun. Câmpulung Moldovenesc, constând în impactul mortal dintre auto marca Renault Megane nr. SV 78 NIC albastru închis şi pietonul T.H.” a comunicat prim-procuror al PT Câmpulung Moldovenesc, Constantin Steiciuc.

Cele cinci persoane inculpate în dosarul accidentului mortal din 15 iunie au primit vestea trimiterii în judecată în stare de libertate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI