Rusia afirmă că acţiunile SUA îi ameninţă securitatea naţională

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov susţine că a identificat o ostilitate tot mai mare a Washingtonului faţă de Moscova şi acuză ceea ce el numeşte o serie de măsuri agresive ale SUA care ameninţă securitatea naţională a Rusiei, transmite Reuters. Într-un interviu transmis ieri de televiziunea rusă de stat şi care cel mai probabil ar urma să amplifice tensiunile cu Washingtonul, Lavrov a afirmat clar că acuză administraţia Obama pentru ceea ce el a descris ca deteriorarea semnificativă a relaţiilor SUA-Rusia. „Am observat o schimbare fundamentală de circumstanţe când vine vorba de rusofobia agresivă care se află acum în centrul politicii SUA faţă de Rusia”, a afirmat Lavrov. „Nu este vorba doar de o rusofobie retorică, ci de măsuri agresive care ne afectează cu adevărat interesele naţionale sau reprezintă o ameninţare la adresa securităţii noastre”, a adăugat el.

În contextul în care relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt tensionate din cauza unor subiecte precum Siria sau Ucraina, Lavrov a evidenţiat o lungă listă de nemulţumiri ale Rusiei faţă de SUA care au contribuit la atmosfera de neîncredere.

El a acuzat faptul că NATO îşi mută în mod constant infrastructura militară mai aproape de frontierele Rusiei şi a criticat sancţiunile occidentale impuse Moscovei din cauza rolului acesteia în criza din Ucraina.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI