O familie din Clit a rămas fără casă în pragul iernii

 

> Un puternic incendiu a înghiţit locuinţa acesteia în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică

O întreagă familie a rămas la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică fără un acoperiş deasupra capului acum când iarna bate la uşă, după ce un puternic incendiu i-a cuprins în câteva clipe casa de locuit. Alarma s-a dat aproape de ora 00.40, când flăcări violente izbucniseră de sub acoperişul imobilului din Clit, comuna Arbore. Imediat, către locul incendiului au pornit militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, în ajutorul lor sărind şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore.

Patru echipaje cu tot atâtea autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările ce ameninţau să se extindă şi la anexele gospodăreşti, precum şi la o proprietate învecinată. În ciuda intervenţiei pompierilor, casa oamenilor nu a mai putut fi salvată, incendiul transformând în scrum acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 56 mp, pereţii portanţi ai clădirii, bunurile casnice şi aproximativ 15 mp de cherestea de construcţie.

Cercetările efectuate la faţa locului au stabilit că necazul s-a abătut asupra proprietarilor din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti. Pompierii au salvat anexele gospodăreşti şi proprietatea învecinată.

 Alte două incendii au fost lichidate la timp

 Alte două incendii izbucnite la finele săptămânii trecute au fost lichidate de pompierii militari înainte ca acestea să se extindă. Vorbim despre flăcările izbucnite la locuinţa unei femei din oraşul Gura Humorului, ce se propagau în camera centralei termice, pe o suprafaţă de circa 30 mp, şi la focul care cuprinsese unul dintre pereţii unei case particulare din comuna Păltinoasa. Cele trei echipaje de salvatori care au sărit în ajutor, toate provenind de la Garda de Intervenţie Gura Humorului, au reuşit stingerea flăcărilor în limitele găsite şi salvarea celorlalte bunuri ameninţate de incendii. Din fericire, nici în aceste cazuri nu au fost înregistrate victime omeneşti. Potrivit informaţiilor obţinute de la Biroul de presă al ISU Suceava, în prima situaţie totul a pornit de la efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice lăsate sub tensiune, iar în al doilea caz flăcările au fost provocate de scânteile provenite de la un coş de fum deteriorat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI