Alina Gorghiu

Mai bine de 30% din oamenii de pe listele de candidaţi ai PNL la parlamentare vor fi oameni noi

Mai bine de 30% din oamenii de pe listele de candidaţi ai PNL la parlamentare vor fi persoane noi, a declarat preşedintele partidului, Alina Gorghiu, la Antena 3. „Mai bine de 30% din oameni vor fi oameni noi, chiar aş merge spre procentul de 40%, ceea ce înseamnă o confirmare a direcţiei de reformă internă pe care am impus-o de la locale. (…) Un procent de 30% sunt oameni noi care au confirmat, edili, consilieri locali, judeţeni, municipali, voi reface acelaşi parcurs la Parlament. Vom avea oameni noi, vom avea oameni din rândul doi, din rândul trei din PNL, oameni care au crescut cu noi şi care ştiu ce înseamnă activitatea politică, care merită să fie recompensaţi pentru tot ce au făcut pentru partidul acesta, pentru faptul că au o experienţă profesională foarte bună. (…) Vreau să găsesc un echilibru în ceea ce priveşte pregătirea lor profesională pentru că lipsa de credibilitate a acestui Parlament se datorează şi faptului că avem comisii parlamentare în care sunt oameni care nu au niciun fel de pregătire, ai veterinar în comisia juridică, ai ingineri în comisia de sănătate, ai în comisia de control a SRI persoane inculpate, ai nişte amestecuri foarte interesante care cred eu că ar trebui eliminate în viitor”, a spus Alina Gorghiu.

Preşedintele PNL a adăugat, tot în ceea ce priveşte listele de candidaţi, că ar vrea să lanseze „nişte provocări” în acest sens. „Poate şi presa ar privi altfel şi n-ar mai încuraja lupta asta antisistem, dacă ar fi în interior. De exemplu, dacă nişte oameni din media românească ar vrea, şi mie îmi plac, sunt jurnaliste care-mi plac din media românească, care cred că ar face o figură frumoasă în politică. Aveţi şi dumneavoastră în post, dar nu dau exemplu din postul dumneavoastră, vă dau exemplu din afară, o să iau un post de ştiri. Şi pot să spun că un om ca Denise Rifai se poate regăsi pe lista PNL şi ar face o figură foarte frumoasă dacă şi-ar dori să vină alături de noi”, a spus Gorghiu.

Ea a infirmat că au existat discuţii cu Denise Rifai pe acest subiect, dar a completat că s-a uitat la jurnalista menţionată ca la „omul care are cunoştinţe în domeniul economic, care poate să facă un dialog pe absolut pe orice temă fără să se blocheze”.

Gorghiu a dat şi un exemplu din trustul Intact, întrebată ce alte exemple mai poate da. „Mi-ar plăcea să o văd pe Simona Gherghe făcând politică. Pe parte socială sunt absolut convinsă că ar fi unul din cei mai buni oameni. (…) V-am dat două exemple de femei care îmi plac, de femei care pot confirma în politică, de femei la care eu nu mă uit ca la vedeta de televizune, ci mă uit la potenţialul omului politic din spatele vedetei de televiziune. Aş vrea să considere intervenţia mea ca o provocare, de ce nu? Ştiţi de ce fac referire la femei, pentru că din discuţiile pe care le-am avut cu liderii ăştia de partid din judeţele mele, am ajuns la concluzia că femeile sunt bune de pus la muncă, dar bărbaţii sunt de pus pe listă. Şi, întotdeauna când vorbesc cu un preşedinte de filială, (…) spun voturile le aduce în general bărbatul. Nu este adevărat. Aşa că scuza că nu avem doamne pe care să le punem pe liste ar trebui să fie inexistentă. Şi o să caut în această săptămână, în aceste zile, să-i conving că avem foarte multe doamne care se pot implica în politică”, a mai precizat preşedintele PNL.

Alina Gorghiu a precizat că soţul său, Lucian Isar, nu va figura pe listele de candidaţi ale liberalilor la parlamentare, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Totodată, ea a mai spus că, până pe 20 octombrie, listele PNL pentru parlamentare vor fi finalizate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI