FSLI a solicitat prelungirea termenului de înscriere la concursul pentru posturi de directori

Conducerea Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) a informat printr-un comunicat că Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, de care aparţine, a solicitat ministrului Educaţiei amânarea concursului pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli până la „remedierea totală” a platformei electronice şi prelungirea termenului de înscriere.

„Decizia de a se folosi un sistem de înscriere electronic neverificat a generat erori de sistem şi a condus la nereguli grave, care au ridicat serioase semne de întrebare privind corectitudinea înscrierii candidaţilor şi încadrarea în timpul alocat acestui proces, conform metodologiei aprobate chiar de dumneavoastră”, se precizează în comunicatul transmis de ASIS.

Federaţia a precizat că, pe perioada de desfăşurare a înscrierii, platforma s-a blocat „repetat”, între 15 minute şi o oră, iar în ziua de 30 septembrie 2016 „a fost inutilizabilă” 24 de ore.

„Având în vedere motivele menţionate, precum şi întârzierea afişării listelor cu candidaţii ale căror dosare au fost validate sau respinse pentru participarea la concurs, ca urmare a blocării platformei în unele judeţe şi municipiul Bucureşti, începând cu ziua de vineri, 7 octombrie a.c., ora 14, şi până sâmbătă 8 octombrie a.c., solicităm MENCŞ acordarea unui timp suficient pentru candidaţii care doresc să remedieze documentele respinse (unele cauzate de graba în care au fost completate), astfel încât toate cadrele didactice dornice să participe la concurs să beneficieze de această oportunitate”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI