Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur:

Camera de Comerţ Româno – Germană vrea să includă Suceava în viitoarele sale proiecte

> Primele proiecte ţin de susţinerea IMM-urilor şi reabilitarea monumentelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, după ce judeţul Suceava a participat la târgul Real Expo din München, că prezenţa judeţului a fost benefică şi că deja Camera de Comerţ Româno-Germană a anunţat că vrea să includă judeţul Suceava în proiecte pe care le derulează.

flutur-munchen-1024x576Potrivit lui Flutur, lipsa judeţului Suceava de la ediţiile anterioare ale târgului se simte; judeţe din vestul ţării participă de mai mulţi ani, iar acolo se simte dezvoltarea.

„Cea mai importantă concluzie este că, dacă nu vii să-ţi prezinţi oferta, să ştie lumea de tine, nu exişti. Am văzut judeţe şi oraşe din Ardeal, Cluj, Timişoara, Oradea care vin de 5-6 ani la acest târg, care este cel mai mare din lume în acest domeniu, şi deja în aceste zone ale ţării se simte în dezvoltare. Asta este şi una dintre cauzele că aceste judeţe s-au dezvoltat. Va trebui să ne ţinem şi noi de asta. Cu durere spun că s-au pierdut câţiva ani, pentru că trebuia să fim deja aici şi nu am fost”, a declarat Flutur.

El a mai spus că reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno-Germane vor să includă judeţul Suceava în proiectele pe care le derulează. Ei au anunţat că vor să includă judeţul nostru în două proiecte care vor începe în acest an, unul de reabilitare a obiectivelor de patrimoniu şi altul pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Astfel, în ceea ce priveşte reabilitarea monumentelor, proiectul vrea să pună în aplicare reţeta de succes a reabilitării bisericilor fortificate din Transilvania, iar la cel de-al doilea proiect, potrivit lui Flutur, reprezentanţii mediului de afaceri din mai multe zone din Germania au apreciat oportunităţile pe care le oferă judeţul Suceava în ceea ce priveşte forţa de muncă.

„În discuţiile avute oamenii de afaceri germani, aceştia au spus că cine vrea să câştige şi să se dezvolte trebuie să meargă în România către resursa umană”, a explicat Flutur, care a adăugat că oamenii de afaceri consideră o oportunitate compatibilitatea cu Bucovina în ceea ce înseamnă mentalitatea şi că vor să fructifice această situaţie.

Gheorghe Flutur a mai declarat că a avut discuţii cu reprezentantul Ministerului pentru Economie, Energie, Tehnologie şi Mediu din Bavaria, Patricia Callies; iar autorităţile bavareze susţin că o delegaţie a unor oameni de afaceri din Bavaria intenţionează să vină în judeţul Suceava pentru a vedea la faţa locului posibilităţile de a investi.

„Din discuţiile avute, cei din landul Bavaria au apreciat în mod deosebit faptul că avem un aeroport modernizat şi au anunţat că sunt interesaţi de dezvoltarea de investiţii la Centrul Economic Bucovina, pe un model al parcurilor industriale, în industria alimentară şi în IT. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii landului Bavaria au spus că au mai fost la Bucureşti şi la Sibiu, în anii din urmă, iar în urma întâlnirilor din cadrul târgului şi a prezentărilor făcute de noi au spus că sunt extrem de interesaţi să vină în judeţul Suceava”, a informat Gheorghe Flutur.

Oamenii de afaceri germani i-au spus lui Flutur că ar fi oportună existenţa unei curse aeriene pe ruta Suceava – München.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că oamenii de afaceri din Germania au anunţat că ar fi interesaţi şi de posibilitatea de investi în parcul industrial din oraşul Siret, având în vedere apropierea acestuia de Ucraina.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI