Actorul american John Malkovich a câştigat un proces de defăimare împotriva ziarului Le Monde

malkoviciActorul american John Malkovich a câştigat un proces pentru defăimare intentat cotidianului francez Le Monde, care a publicat un articol ce sugerează că artistul a deţinut un cont secret în Elveţia. Conform hotărârii tribunalului, Le Monde şi doi dintre reporterii săi, Gerard Davet şi Fabrice Lhomme, trebuie să plătească starului din “Dangerous Liaisons” (Legături periculoase) 14.000 de euro ($ 15.600), reprezentând amenzi şi daune, au declarat, pentru Reuters, avocaţii fiecăreia dintre părţi.

Într-un articol din februarie 2015 referitor la evaziunea fiscală şi braţul elveţian privat al băncii britanice HSBC, ziarul l-a inclus pe Malkovich într-o listă de celebrităţi despre care a susţinut că au deţinut conturi secrete în această bancă între 2005 şi 2007. Cu toate acestea, avocaţii actorului au spus în faţa instanţei că acesta nu a avut niciodată un cont la HSBC. Un cont deţinut de Malkovich la o altă bancă a fost dezvăluit de autorităţile fiscale din Statele Unite, dar acesta a fost închis în 1999, înainte ca instituţia să fie achiziţionată de către HSBC, au spus ei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI