„Mai uşor cu vânzarea României, dle Cioloş”

A declarat deputatul Alexandru Băişanu, referindu-se la memorandumul pentru vânzarea unor pachete de acţiuni ale statului, pe care premierul vrea să-l semneze

Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, ieri, că „modul de a gândi al premierului Dacian Cioloş transformă Guvernul de tehnocraţi ai României într-o casă de marcat, pur şi simplu”. El s-a referit astfel la faptul că premierul are în vedere semnarea unui memorandum pentru vânzarea unor pachete de acţiuni „din ceea ce a mai rămas de vândut în România” unor companii străine: „Se încasează bănuţi puţini şi se vinde bucată cu bucată avutul poporului român, ceea ce a mai rămas din el, marilor interese şi puteri economice europene şi nu numai”. Deputatul l-a somat pe primul ministru al României, în calitatea sa de „cetăţean conştient, care ţine la această ţară”, în calitate de parlamentar al României, să nu semneze un memorandum care va obliga guvernul următor să-l aplice. „Mai uşor cu vânzarea României, dle Cioloş, aşteptaţi alegerile, aşteptaţi ca un guvern ales de poporul român să stabilească care sunt paşii de dezvoltare a României şi capacitatea ei de a-şi maximiza potenţialul economic. Nu cred că, în momentul de faţă, dvs. sunteţi cel care trebuie să facă lucrul acesta, pentru că nu aţi primit nicio dată vreun vot al vreunui român”.

Deputatul Băişanu a abordat şi problema proiectului de ţară pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, vrea să-l întocmească cu ajutorul unor specialişti din unele domenii, precum cel energetic, care e deja e vândut unor companii străine. „Am senzaţia că, de fapt, se vorbeşte cu chiriaşii, nu cu proprietarii, că România a devenit astfel chiriaşă în propria ţară, proprietari fiind alţii. Nu sunt un naţionalist exacerbat, dar am senzaţia că România e vândută bucată cu bucată, am senzaţia că se mimează patriotismul, dar în realitate ne vom trezi că vom plăti chirie şi pe trotuarele pe care vom merge în perioada următoare”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI