În prezenţa preşedintelui regiunii Cernăuţi şi al ambasadorului Thailandei

Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” a fost lansat de Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis, vineri, Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”, târg organizat până duminică în parcarea Iulius Mall din Suceava, anunţând că odată cu această manifestare se lansează „Cămara bucovineană”, dar şi „Crăciun în Bucovina”.

La acţiune au fost prezenţi preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ivan Muntean, ambasadorul Thailandei în România, Komgrit Varakamin, dar şi reprezentanţi din diaspora.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la deschiderea târgului că poate prezenta salutul întregii Bucovine, pentru că la manifestare participă şi reprezentanţii regiunii Cernăuţi, dar şi preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ivan Muntean. Flutur a spus că împreună cu Muntean participă la „un eveniment de suflet”, iar acest lucru s­-a întâmplat.

„Ne-­am propus de mult să participăm împreună la un eveniment de suflet şi, aşa cum am vorbit cu preşedintele Ivan Muntean, ne vom întoarce şi la Cernăuţi cu un astfel de eveniment, pentru că avem o obligaţie morală faţă de zona Bucovinei, să o ştie o ţară întreagă, o lume întreagă. Acum, la Târgul de toamnă, vorbim despre gastronomie, despre bucatele din Bucovina” a anunţat Flutur.

El a spus că la târg sunt prezenţi şi meşteşugarii care arată ceea ce are sfânt Bucovina, autenticitatea.

Totodată, Flutur a spus că va fi lansată şi „Cămara bucovineană” atât de încărcată, dar şi programul „Crăciun în Bucovina”, ca să ştie oamenii că merită şi are rost să parcurgi câteva sute de kilometri să faci sărbătorile de iarnă în Bucovina.

Gheorghe Flutur a mai spus că trebuie promovate produsele bucovinene.

„Să devenim mai activi în a promova produsele din Bucovina şi să intrăm cu ele în marile magazine din ţară şi din străinătate, că merită” a precizat Flutur.

El le-a spus celor prezenţi că manifestările vor fi diverse pe parcursul celor trei zile, iar sâmbătă seara va fi făcut un foc de tabără şi va fi organizată o seară a Bucovinei, cu formaţii din toate vetrele folclorice şi cu cele din Cernăuţi. „Toate sunt sub sigla autenticului. Tradiţii şi obiceiuri la ele acasă” a specificat Flutur.

Preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ivan Muntean, a transmis salutul celor din regiunea Cernăuţi şi a spus că, recent, şi la Cernăuţi a fost organizat un târg de toamnă al Bucovinei.

El a mulţumit pentru invitaţia de a participa la această acţiune, dar a mulţumit şi celor care au trudit pentru ca roadele câmpului să fie acum prezentate în cadrul târgului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI