Ion Lungu a participat la Zilele oraşului Cernăuţi

lungu-cernauti > Edilul-şef al municipiului Suceava a discutat cu primarul O. Kaspruk despre colaborările viitoare, inclusiv despre o candidatură comună pentru titlul de „Capitală culturală europeană” în 2023

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, sâmbătă, la manifestările organizate cu prilejul Zilelor oraşului Cernăuţi. El a anunţat că în marja acestui eveniment a purtat discuţii cu primarul municipiului Cernăuţi, Oleksii Kaspruk.

Potrivit lui Lungu, în cadrul discuţiilor cu primarul din Cernăuţi s-­au abordat temele legate de atrageri fonduri europene pe Programul

Operaţional Comun România – Ucraina 2014­-2020, precum şi o eventuală candidatură comună la titlul de „Capitală culturală europeană” în anul 2023, când Ucraina va desemna un oraş pentru acest titlu.

De menţionat este că Ion Lungu a declarat recent că participarea municipiului Suceava la competiţia „Capitală culturală europeană” 2021, câştigată de municipiul Timişoara, poate fi un atu în eventualitatea în care, pentru competiţia din 2023, când Ucraina va desemna un oraş pentru acest titlu, Suceava şi Cernăuţi vor realiza un proiect comun.

Proiectul comun de participare a Sucevei şi Cernăuţiului la acest titlu ar putea determina şi realizarea de investiţii guvernamentale, în special în infrastructura de transport, pe axa Cernăuţi – Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI