Pe scena Teatrului „Matei Vişniec”, spectacolul „Trenul de noapte”

 Teatrul „Matei Vişniec” din Suceava va găzdui sâmbătă, 1 octombrie a.c., de la ora 19, spectacolul „Trenul de noapte”, după o piesă scrisă de Ioan Groşan, în regia lui Octavian Jighirgiu, informează, într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, „spectacolul oferă publicului şansa de a intra în lumea onirică a spaţiului transtemporal, rupt de banalul cotidian, propunând o formă de metateatru”.

Din distribuţie fac parte actorii: Cătălin Ştefan Mîndru (şeful de gară), Sergiu Moraru (Acarul Simion), Delu Lucaci (Moartea) şi Clara Popadiuc (Baba Teodosia).

„Preţul unui bilet este de 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru studenţi şi pensionari”, precizează organizatorii.

Prozator, eseist şi dramaturg, Ioan Groşan a devenit cunoscut prin publicarea a două volume de povestiri de excepţie, „Caravana cinematografică” (1985) şi „Trenul de noapte” (1989), cărţi de referinţă care au marcat o epocă şi care au făcut din autorul lor unul din cei mai importanţi prozatori ai generaţiei sale.

Octavian Jighirgiu este profesor de teatru la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi şi regizor cu o bogată experienţă.

Produs al unei conştiinţe postmoderniste. „Trenul de noapte” invită spectatorul la o investigare a propriilor abisuri, drame interioare şi a condiţiei umane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: