Alocaţie de hrană mărită pentru pacienţii internaţi în spitale

 Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Suceava vor mânca ceva mai bine, întrucât Guvernul a mărit alocaţia de hrană, cele mai mari tarife fiind pentru bolnavii de TBC, HIV/SIDA, hepatită, diabet şi pentru pacienţii arşi, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mihai Ardeleanu. El a spus că alocaţia va varia între 10 lei, pentru copii, şi 19 lei, la adulţi, iar această mărire va însemna pentru spital un buget de 2,4 milioane de lei pe an. Dr. Ardeleanu a spus că se va avea în vedere ca „alimentaţia să fie diversificată şi îmbunătăţită”, iar pacienţii să nu mai primească mâncare de acasă, mai ales că în saloane nu există condiţii corespunzătoare de depozitare.

În prezent, nivelul alocaţiilor de hrană se situează între 7 şi 13 lei pentru bolnavii adulţi şi între 1,8 şi 14,5 lei pentru copii.

Legislaţia privind alocaţia de hrană în spitale nu a mai fost schimbată din 2008.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI