Dumitru Pardău renunţă la candidatura PNL pentru Senat, iar Sanda-Maria Ardeleanu are şanse mici să prindă un loc eligibil

> Dan Cadariu şi Ioan Bălan deschid listele PNL la Senat, respectiv Camera Deputaţilor > Decizia privind listele partidului se ia astăzi

 Listele PNL Suceava sunt aproape de finalizare, dar s­au înregistrat mai multe surprize în ultima perioadă. Dacă până acum pe primul loc la Senat urma să candideze deputatul Dumitru Pardău, acesta a anunţat conducerea partidului că renunţă la candidatură din motive personale, au declarat surse din PNL Suceava.

În aceste condiţii, pe primul loc la Senat din partea PNL va candida Dan Cadariu, fost vicepreşedinte al CJ Suceava în mandatul 2008­2012. Cadariu a fost ales consilier judeţean la alegerile din iunie 2016, dar a demisionat din funcţie.

Pe locul doi la Senat pe lista PNL ar urma să fie ori fostul senator liberal Orest Onofrei sau actualul senator PNL, ales iniţial din partea PPDD, Vasilica Miron.

Sursele citate au mai menţionat că lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de deputatul liberal Ioan Bălan, vicepreşedinte regional al PNL.

Pe locul al doilea ar urma să fie înscrisă pe lista de candidaţi Angelica Fodor, primarul comunei Iacobeni, care o va înlocui astfel pe Sanda-Maria Ardeleanu, actualul deputat.

Pe locul trei pe lista de candidaţi PNL Suceava ar urma să fie nominalizat realizatorul TV Bogdan Gheorghiu, susţin sursele liberale.

Locurile patru şi cinci ar urma să fie ocupate de omul de afaceri Dumitru Mihalescul şi de deputatul Radu Surugiu, dar încă nu s-a stabilit care dintre ei va ocupa locul patru.

Decizia privind listele PNL Suceava ar urma să fie luată astăzi, într-o şedinţă a conducerii judeţene.

PNL Suceava susţine că are ca ţintă să obţină trei locuri de senator şi şase de deputat, dar realist ar putea obţine maxim două de senator şi cinci de deputat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: