Admiterea în clasa a IX-a

Peste 5.300 de absolvenţi ai claselor a VIII-a s-au înscris pentru repartizarea computerizată

5346 de candidaţi s­-au înscris pentru repartizarea computerizată la admiterea în clasa a IX-­a, care se va desfăşura astăzi, pentru cele 6188 de locuri disponibile în judeţul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, ieri, că pentru repartizarea computerizată la admiterea în clasa a IX-­a s­-au înscris 5346 de candidaţi, dintre care 5279 sunt din judeţul Suceava, iar 67 din alte judeţe.

Anuţei a spus că 396 de absolvenţi de clasa a VIII­a au fost admişi deja la liceu, dintre care 120 în învăţământul liceal militar, 56 în învăţământul liceal pedagogic, 91 de candidaţi la Liceul cu Program Sportiv Suceava, 26 la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Dosoftei” Suceava şi 103 la Colegiul de Artă Suceava.

El a mai spus că la învăţământul vocaţional au rămas neocupate 9 locuri la LPS Suceava, două locuri la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Suceava şi nouă locuri la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Anuţei a precizat că pentru repartizarea computerizată în judeţul Suceava sunt disponibile 6188 de locuri.

În data de 19 iulie se desfăşoară repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII­a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017. În data de 20 iulie vor fi afişate în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/ municipiul Bucureşti. În aceeaşi zi va fi afişată în fiecare unitate de învăţământ liceal lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi se va desfăşura în perioada 21­-29 iulie 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: